NEC heeft formeel ontslag aangevraagd voor de Hongaarse spelers Krisztián Vadócz en Zóltan Szélesi. Deze maatregel moet worden getroffen omdat verenigingen in het betaalde voetbal voor 1 april aan moeten geven hoe zijn staan tegenover spelers met aflopende contracten. Dit betekent echter niet dat NEC niet verder wil met deze spelers.

"We hebben hiermee dus aan onze cao-plicht voldaan", verklaart Aalbers tegenover De Gelderlander. "Maar we gaan daarmee niet uit elkaar. We hebben afgesproken na dit seizoen met elkaar te praten." Hiermee geeft Aalbers aan graag verder te willen met de Hongaren. Dit geldt niet voor Marco van Duin, Cees Paauwe, Niels Wellenberg en Erwin Stadhouders. Het viertal kreeg te horen dat hun tijd bij NEC erop zit. "Van hen nemen we afscheid", bevestigt Aalbers.

Stef Nijland en Género Zeefuik worden dit seizoen beiden gehuurd van PSV. Of zij nog toekomst hebben bij NEC ligt dus in handen van de Eindhovenaren. Verder vertrekt John Goossens aan het einde van het huidige seizoen naar Feyenoord en nam NEC eerder deze week per direct afscheid van Manchester City-huurling Abdisalam Ibrahim.

Een andere speler die zal vertrekken bij NEC is Lasse Schöne. De Deen is in het bezit van een aflopend contract, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. Interesse is er wel voor de huidige clubtopcorer van de Nijmegenaren. In Nederland is er concrete interesse van FC Twente en Feyenoord ziet de Deen graag naar De Kuip komen. "Lasse zit in een luxepositie. Er hebben zich ook clubs gemeld uit België, Frankrijk en Spanje. Daarom ga ik niet in op specifieke clubs", laat zaakwaarnemer Rob Groener weten. Ook liet hij weten dat de berichten over interesse van het Duitse Schalke 04 in de Deen niet waar zouden zijn. "Dat is een verzinsel van een populair praatprogramma", aldus Groener.