De kwartfinale van de KNVB Beker tussen NEC en VVV-Venlo van aanstaande woensdag kan niet gespeeld worden in het Goffertstadion, zo stelt stadionmanager Theo van Benthum tegenover Dagblad De Gelderlander. “Dagen zouden we bezig zijn om het veld sneeuwvrij te krijgen. Er ligt ruim 20 centimeter.”

Daar komt bij dat het kwik de komende dagen rond de -15 graden uit gaat komen. “Ik zou niet weten waar ik al die sneeuw moet laten en bovendien wordt het veld keihard als er geen isolerend sneeuw op ligt.” Maandagmiddag staat er een belafspraak op de planning met de betrokken partijen. “Ik ben benieuwd waar we op uit gaan komen. Zelf denk ik dus dat het niks wordt, maar de wedstrijd is vooralsnog niet afgelast.”

De selectie van NEC traint vandaag in ieder geval binnen, morgen zou een van de kunstgrasvelden sneeuwvrij gemaakt kunnen worden met een tractor. “Een noodmaatregel, zodat de selectie alsnog kan trainen.” Al lijkt het er dus op dat de training niet zo noodzakelijk is. NEC en VVV zouden de wedstrijd, kijkend naar de kalender, ook een week later kunnen spelen. De halve finales van de beker staan gepland in de eerste week van maart.

Stadionmanager Theo van Benthum (tweede van rechts) balt zijn vuisten na de overwinning op Fortuna Sittard in de achtste finales.

Foto: SV NEC