NEC heeft, na het vertrek van Dennis te Braak (hoofd jeugdopleiding) en Tonny Pijnappels (manager Voetbalacademie), deze posities opnieuw ingevuld. Colin Williamson en Bas Peperkamp zullen de rest van dit seizoen deze functies bekleden.

Eind augustus kwam naar buiten dat Te Braak zijn functie per direct zou neerleggen. Pijnappels gaf toen al aan tot 1 oktober in dienst te blijven. Met Williamson en Peperkamp zijn de functies van hoofd jeugdopleiding en manager Voetbalacademie nu al snel weer bezet, al is het op interimbasis. Williamson combineert deze nieuwe baan met zijn taken als hoofd talentherkenning, terwijl Peperkamp naast manager ook coördinator algemeen zaken is bij de Voetbalacademie.

“Met de beslissing om Colin en Bas voor de rest van dit seizoen door te schuiven creëren we voor de korte termijn rust en duidelijkheid binnen onze organisatie”, vertelt technisch directeur Carlos Aalbers op de website van de club. “De komende periode worden de puntjes op de i gezet voor een verdere ontwikkeling van de Voetbalacademie. Intussen kijken we uiteraard naar de gewenste invulling van het volgende seizoen.”

Foto: Rob Koppers