In Nijmegen verwacht men dat NEC over een half jaar weer terug zal zijn in categorie II. De KNVB heeft NEC ingedeeld in categorie I (voor clubs die in grote nood verkeren), maar volgens Jan van Teeffelen, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zal het spoedig beter gaan met de club. “Tot de oplevering van het nieuwe stadion zijn we uit de financiële problemen”, zo vertelt hij donderdag in een interview aan De Gelderlander.
Van Teeffelen maakt van de gelegenheid tevens gebruik om een verkeerd beeld van de Eredivisionist uit de wereld te helpen. “Het beeld dat de club leeft van subsidies, klopt niet. We hebben ooit eens drie miljoen gulden gekregen van de burgemeester om de onderhoud van de velden te gaan doen. Maar de berichten rond onze integriteit hebben ons zeker geraakt”, aldus Van Teeffelen.
Op dit moment zijn er nog drie schuldeisers, zo vertelt hij. “De gemeente, de fiscus en onze investeerders. Afgelopen seizoen hebben we al 450.000 euro bespaard, daarna nog eens twee miljoen in de dit lopende seizoen.” Een situatie zoals bij streekgenoot Vitesse zal bij de Nijmegenaren niet zo snel voorkomen. “Bij investeerders mag je best een deel van je club wegzetten. Maar nooit bij één man en nooit bij een buitenlander. Hij moet altijd iets hebben met je stad. NEC is een volksclub en dat moet het blijven.”
Bron: Voetbalzone