NEC heeft formeel ontslag aangevraagd voor een tiental spelers. Clubs moeten spelers met een aflopend contract volgens de KNVB voor 1 april uitsluitsel geven. De club geeft aan dat er in een later stadium nog een voorstel kan worden gedaan voor verlenging.
De aflopende contracten van Marcel Appiah, Stan Bijl en Jasper Waalkens worden in deze fase niet verlengd. Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Tobias Haitz, Mike Vanhamel en Bahnou Diarra hebben een optie tot verlenging in hun contract, maar deze opties zullen niet gelicht worden. Ook deze contracten lopen dus af na juni 2015. Volgens De Gelderlander vertrekt ook Kenny Elders bij de club. Hij ging niet in op een aanbieding van NEC.
De van FC Groningen gehuurde Paco van Moorsel mag transfervrij vertrekken uit het Noorden, maar NEC doet hem vooralsnog geen voorstel. Kevin Conboy gaat zoals bekend voor een nieuw avontuur. Overige besprekingen zijn nog gaande, meldt de club. Jeffrey Leiwakabessy blijft in ieder geval wel bij NEC. De club is nog met hem in gesprek over zijn toekomst.
Ook heeft NEC bevestigd dat jeugdspeler Patrick Joosten komende zomer overstapt naar FC Utrecht. Naast de formele opzeggingen worden er ook contracten verlengd. Meer daarover lees je hier.