NEC heeft zich tegen Fortuna Sittard op miraculeuze wijze weten te handhaven in de KNVB-beker. Door een vrijetrap van Stef Nijland – in de laatste minuut van de blessuretijd – en doelpunten van Krisztian Vadocz en Melvin Platje in de verlenging, won de ploeg uiteindelijk met 4-2 en blijft NEC in de race om de Nederlandse Beker.

De Nijmegenaren leken zo goed als uitgeschakeld in de wedstrijd tegen Fortuna. Na vorig jaar te zijn uitgeschakeld door FC Dordrecht, leek nu opnieuw een ploeg uit de Eerste Divisie te sterk. NEC was de eerste helft een lange tijd de betere ploeg, maar wist weinig kansen te forceren. Vlak voor rust kreeg NEC de deksel op de neus. Fortuna benutte een van de weinige kansen die zij kregen wel en Danny Hoesen zorgde voor een feestje in Sittard. Het feest werd in de tweede helft nog groter voor de Limburgers na een goal van Harry Gommans die voor de 2-0 tekende.

NEC wist ondanks het slechte spel toch een aansluitingstreffer te forceren. Lasse Schöne zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-1 en gaf weer hoop aan de 125 meegereisde NEC-supporters. Het thuispubliek was in de blessuretijd al feest aan het vieren en de mogelijke tegenstanders in de volgende ronde werden al besproken. Die volgende ronde kwam er uiteindelijk niet voor de ploeg uit Sittard, doordat NEC in de allerlaatste minuut van de blessuretijd toch nog de gelijkmaker wist binnen te schieten. Door een vrijetrap van Nijland werd Fortuna-doelman Danny Wintjes gepasseerd en een verlening was een feit.

In die verlenging golfde het spel op en neer en waren er grote kansen voor zowel NEC als Fortuna Sittard. Uiteindelijk trok NEC aan het langste eind. Door twee doelpunten van NEC, gescoord door Vadocz en Platje, en goede reddingen van Gabor Babos, ontsnapte de ploeg uit Nijmegen aan een vroege uitschakeling en een blamage. Daardoor zit de ploeg toch in de koker voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Al blijkt na deze wedstrijd en de laatste twee competitieduels, dat er nog veel werk aan de winkel is voor Alex Pastoor om de finale uiteindelijk te bereiken.

Klik hier voor de samenvatting van de bekerwedstrijd.