Arno Arts was maandag te gast bij Kappen en Draaien, de voetbalpodcast van De Gelderlander. Hier liet hij zijn licht schijnen over de afhankelijkheid van NEC van Oussama Tannane. Bovendien begrijpt de oud-trainer en -speler weinig van de keuze om Elayis Tavsan niet op te stellen. “Zij hebben een individuele actie, de rest van de voorhoede ontbeert dat.”

“Tannane heeft de creativiteit om iets te laten zien waarvan je denkt: ‘Jezus wat doe je dat goed man’. Hij doet dingen die anderen niet kunnen of net niet zien”, begint Arts met het opsteken van de loftrompet. “Dat is echt pleintjesvoetbal. Ze moeten het van een bevlieging van hem hebben. Dat is triest, maar het is zo.”

“Voorin heb je weinig lopen in mijn ogen. Tavsan vind ik dan wel een goede speler, maar die zat op de bank. Weet je wat het is? Aan Tavsan kun je je ook enorm ergeren. Hij heeft niet altijd een actieve houding of hij loopt niet altijd, maar als hij aan de bal is dan gebeurt er altijd iets. Hij kan iemand uitspelen en een actie maken. De rest van de voorhoede ontbeert dat”, vervolgt de Groesbeker zijn relaas.

Fan van Cissoko

“Ik vind die Ibrahim Cissoko nou echt zo’n leuke voetballer. Het maakt niet uit wat voor systeem je speelt, maar als je toch een beetje aanvallend wil voetballen dan gooi je die Cissoko er toch in?”, vraagt Lex Lammers, clubwatcher van Vitesse voor De Gelderlander, zich hardop af. “Ik ben een liefhebber en naast de uitslagen kijk ik dus graag naar leuk voetbal. Dat zie ik met Cissoko.”

Arts plaats daar wel een kritische kanttekening tegenover. “Rogier Meijer heeft al lang gezien dat hij niet verder naar voren kan met die achterhoede en dat er geen extra creativiteit bij kan bij de spitsen. Dat houden ze niet vol of dat kunnen ze niet. Daarom zakken ze nu zelfs in thuiswedstrijden al behoorlijk in. De Nijmeegse supporter vindt dat helemaal niks. Het moet toch een beetje opportunistisch worden”, eindigt Arts.

Foto: Rob Koppers