Ron de Groot, Adrie Bogers en Rogier Meijer hebben de rest van het seizoen de leiding over de eerste selectie van NEC. De Nijmeegse club maakt woensdag bekend dat het drietal samen de technische staf zal vormen met keeperstrainer Gabor Babos. Michael Lindeman trekt zich terug en blijft alleen aan als adviseur.

Zoals ForzaNEC dinsdagavond al meldde wordt Meijer toegevoegd aan de technische staf. Een hoofdtrainer is er niet echt. NEC bericht dat het drietal ‘op basis van gelijkwaardigheid’ aan de klus gaat beginnen. Bogers zal dus niet in de officiële functie van hoofdtrainer terugkeren. De Groot doet de woordvoering richting de pers.

Algemeen directeur Wilco van Schaik: "We zijn blij dat Ron en Rogier samen met Adrie hun verantwoordelijkheid pakken en de resterende duels van dit seizoen voor hun rekening willen nemen. We hebben heel bewust de keuze gemaakt om deze staf vanuit de interne gelederen samen te stellen, omdat we daarin meer dan voldoende kwaliteit herbergen. Dat is onder andere te zien aan de huidige prestaties van zowel onze beloftenploeg als onze Onder 19-1, de ploegen van Ron en Rogier."

"Met het toevoegen van Ron en Rogier weten we ons verzekerd van een complementaire staf die de clubcultuur van haver tot gort kent en precies weet wat er wordt gevraagd van het werken voor N.E.C. en in het geval van Ron ook specifiek in een moeilijke situatie zoals deze. De doelstelling van dit seizoen blijft uiteraard het bereiken van de play-offs, maar we beseffen ons goed dat dit een serieuze uitdaging gaat worden. We wensen Ron, Rogier en Adrie heel veel succes in het restant van het seizoen."

Voor De Groot is het de zoveelste keer dat hij tussentijds instapt na het vertrek van een hoofdtrainer. De laatste keer gebeurde dat in 2017 na het ontslag van Peter Hyballa. De Groot won toen de laatste twee Eredivisie-duels, maar moest alsnog de play-offs in met NEC. Daarin bleek NAC Breda te sterk. De Groot was de afgelopen seizoenen trainer van Jong NEC.

Foto: Rob Koppers