De kou belette 8.000 supporters niet om naar de Goffert te komen. Zij kregen een wedstrijd voorgeschoteld waarin NEC eindelijk afrekende met de beloftenziekte. Na de nederlaag tegen Jong PSV en het nipte gelijkspel tegen Jong Ajax was er nu dan eindelijk een overwinning op een beloftenelftal. Door een hattrick van Sjoerd Ars en doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Christian Santos won NEC vrij eenvoudig van Jong FC Twente.
De eerste kans van de wedstrijd was in de zevende minuut. Een vrije trap van Anthony Limbombe werd makkelijk gepakt door Twentekeeper Bednarek. De Pool zou verder geen fijne avond hebben. Een minuut later liet NEC zien geen last meer van het beloftenelftalsyndroom te hebben. Een vlot lopende aanval over de as van het veld kwam via Santos en Jahanbakhsh bij Limbombe aan de linkerkant terecht. Hij had alle tijd om een mannetje voor de goal uit te zoeken. Die vond hij in Jahanbakhsh die met een volley de Poolse doelman verschalkte in de 8e minuut.

Het beloftenelftalsyndroom leek daarmee weg te zijn. Maar kwam na vier minuten als een koortsaanval terug. Voor de 12e minuut viel Jong FC Twente vooral op door kinderlijke fouten te maken en was verder heel onzuiver in de passing. Een dribbel van Jelle van der Heyden bracht daar verandering in. Met een roulette draaide hij weg bij drie NEC-middenvelders en gaf de bal daarna aan Jari Oosterwijk. Dat hij de clubtopscoorder is bij Jong FC Twente is was te merken. Met een gemakje schoot hij de bal van twintig meter kiezelhard in de Nijmeegse kruising in de 12e minuut. Een fout van Giovanni Gravenbeek had de koorts nog kunnen verhogen maar de speler met de naam Felitciano Zschusschen miste voor Twente een grote kans op 1-2.
Na schoten van Limbombe, Jahanbakhsh en Santos kwam NEC weer terug in de wedstrijd. Het gevaar was een voorbode voor het volgende Nijmeegse doelpunt. Sjoerd Ars rukte in de 7e aan de linkerkant op en kwam al combinerend met Limbombe en Santos in het strafschopgebied. Dan weten we het wel. Binnenkantje voet, rustig in de lange hoek: 2-1. Tot de 43e minuut gebeurde er daarna niet echt veel. Een paar kansjes, geen echt gevaar. Tot Santos door leek door te breken. Hij werd echter neergehaald door Bijen, maar scheidsrechter Otto gaf hem slechts geel.

De tweede helft startte NEC meteen goed. Jahanbakhsh passeerde voor de zoveelste keer zijn tegenstander aan de rechterkant. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Santos, maar hij kon Berdanek nog niet passeren. In de rebound was Ars er echter als de kippen bij en zette de Nijmegenaren in de 47e minuut op een veilige voorsprong. NEC had de tegenstander volledig in zijn macht. Op het moment dat de wedstrijd op een dood punt zat, was daar natuurlijk weer de Iraniër die aan de zijkant oppermachtig was. Na een actie gaf hij de bal voor op Ars, die als Bep Bakhuys de bal in de 75e minuut al vallend achter de Poolse doelman kopte: 4-1.  

De 5-1 had dezelfde aanvalsopbouw als het vorige doelpunt. Weer was Jahanbakhsh langs de tegenstanders en zette opnieuw voor. De Venezolaan Santos was nu het eindpunt van zijn voorzet. Hij schoot de lage pass in de lange hoek in de 80e minuut. Na zijn goal kreeg Ars vanwege zijn hattrick een publiekswissel. Waar Limbombe in de slotfase nog de paal raakte heeft NEC het doelsaldo weer flink opgeschroefd. Het spel was bij vlagen eindelijk weer om van te smullen.

De volgende wedstrijd is maandag uit tegen Telstar om 20:00.  
Scoreverloop: 8’ Jahanbakhsh: 1-0. 12’ Oosterwijk: 1-1. 27’ Ars 2-1. 47’Ars: 3-1. 75: 4-1. Santos 80’ 5-1.
Gele Kaart:
NEC: Daemen
Jong Twente: Nthuli, Bijen
Opstelling NEC: Smits; Gravenbeek(Disveld 80’), Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen(Foor 80’), Breinburg, Santos, Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.
Opsteliing Jong FC Twente: Bednarek; Bleker(Verlaan’45), Andersen, Blijen, Kwee; Van der Heyden, Schütte(Da Cruz80), Nthuli; Zschusschen, Oosterwijk, Miyachi(Swieter 45’).

Deze schitterende foto’s zijn gemaakt door Rob Koppers ©