Patrick Greveraars is de nieuwe assistent-trainer van NEC. De geboren Eindhovenaar werkte in het verleden nauw samen met Fred Rutten, die tot voor kort actief was als technisch adviseur bij de Nijmegenaren. Naast Stefan Maletic en Ron de Groot zal Greveraars trainer Rogier Meijer gaan ondersteunen. Hij zal zich met name focussen op de ontwikkeling van het individu en een rol gaan spelen in het gehele teamproces. Greveraars was maandag al op de Goffert voor een kennismaking met zijn staf.

Individuele ontwikkeling is een van de onderdelen waarop NEC afgelopen seizoen onvoldoende progressie wist te boeken. Voor spelers als Bart van Rooij, Souffian El Karouani en Elayis Tavsan sluimert dan wel wat interesse, echt furore wist geen van hen te maken ondanks de potentie die in hen schuilt. Greveraars (46) is een trainer die ervaring heeft in de topsport en met het werken met jonge talenten.

Afgelopen half jaar was Greveraars assistent-trainer bij het Belgische Lommel SK, onderdeel van de City Football Group. Daar belandde hij nadat hij in het najaar werd ontslagen als assistent-trainer van het nationale elftal van Ghana. Greveraars is eerder assistent geweest van Fred Rutten bij Vitesse en Al Shabab. Hij werkte onder Giovanni van Bronckhorst voor Feyenoord en was samen met Jurgen Streppel actief voor Willem II en het Cypriotische Anorthosis.

Samen met ex-NEC’er Pepijn Lijnders volgde hij zijn opleiding bij FC Porto, waar hij vier seizoenen de beloften leidde. Daarvoor was hij bij PSV-trainer van de O19 en hoofd jeugdopleiding. Greveraars heeft een contract getekend dat hem voor één jaar verbindt aan NEC, net als alle andere stafleden.

Foto: Orange Pictures