NEC gaat zich op korte termijn versterken met Brayann Pereira, zo meldt zowel Voetbal International als De Gelderlander. De 20-jarige Fransman wordt gehuurd van AJ Auxerre. De Nijmegenaren zouden ook een optie tot koop hebben bedongen.

Vorig jaar waren Bart van Rooij, Ilias Bronkhorst en Terry Lartey Sanniez de spelers die op rechtsback uit de voeten konden bij NEC. Van Rooij was zeker van zijn plaats en verlengde zijn contract, waardoor Bronkhorst en Sanniez konden vertrekken uit Nijmegen. Zij hebben allebei nog geen nieuwe club gevonden.

Pereira mag nu de concurrentiestrijd aangaan met Van Rooij. De 20-jarige rechtsback deed in mei nog mee met Frankrijk op het WK onder-20. Het afgelopen halfjaar werd hij door Auxerre uitgeleend aan Bourg-en-Bresse. Voor hen speelde hij zeven duels, waarin hij één assist gaf. Pereira speelde voor RC Lens en Auxerre samen vier duels in de Franse Ligue 1.

Met de komst van Pereira lijkt de defensie van de Nijmegenaren nagenoeg op orde te zijn. Eerder werden verdedigers als Bram Nuytinck, Youri Baas en Mathias Ross naar de Keizerstad gehaald. Pereira wordt bij NEC de negende versterking van deze transferzomer.

Foto: Orange Pictures