NEC is er zaterdagavond in Breda niet in geslaagd om te winnen van NAC. Vooral in de eerste helft waren de Nijmegenaren de beter partij, terwijl in de tweede helft NAC aansterkte en meer kansen kreeg. Het resultaat is een 1-1 gelijkspel en dit is teleurstellend voor de ploeg van Pastoor.

De equipe van Pastoor was zoals eerder vermeld vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Na negentien minuten opende Lasse Schöne de score met een afstandschot: 1-0. Voor de Deen was dit zijn achtste doelpunt van het seizoen en hij scoorde voor de derde opeenvolgende keer. Keeper Jelle ten Rouwelaar van NAC Breda zag er bij het doelpunt niet goed uit, de bal leek binnen zijn bereik.

Verder kreeg NEC in de eerste helft nog meer kansen. Krisztian Vadocz schoot de bal tegen Eric Botteghin, keeper Ten Rouwelaar was toen al geklopt. Het schot van de Hongaar was echter te zwak, waardoor de Braziliaanse verdediger de bal met gemak uit het doel kon houden. Verder leverden een kopbal van Género Zeefuik en een kans van Schöne niets op.

Na rust werd NAC steeds sterker en drong NEC meer terug op haar eigen helft. Schöne verzuimde het om de 1-2 binnen te schieten en NAC stormde naar voren. Grote kansen van Anthony Lurling en Kees Luijckx gingen niet in het doel, maar in de 77e minuut had Nourdin Boukhari meer geluk. Zijn schot van dichtbij vloog in het doel en dit betekende dat ze score weer gelijk stond: 1-1.

 
Na de gelijkmaker kwam NEC weer meer opzetten en creëerde nog een aantal kansen. Onder andere Zeefuik kreeg de bal niet in het doel. Voor Boukhari liep de avond minder fijn af dan hij van tevoren had gehoopt. De Marrokaan kreeg in de blessuretijd een rode kaart voor een harde tackle op linksback Rémy Amieux. Na een spannende slotfase zonder doelpunten eindigde de wedstrijd in 1-1. Voor NEC was er zeker in de eerste helft meer te behalen.

De Nijmegenaren zetten hun ongeslagen reeks nog altijd voort. Al vijf wedstrijden achter elkaar verloor de ploeg van Pastoor niet en in deze wedstrijden behaalde het maar liefst elf punten. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen De Graafschap in het eigen Goffertstadion.

NEC: Babos; Will (80. Szélesi), Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Vadócz, Schöne, Koolwijk; Foor (74. Van der Velden), Zeefuik, George (88. Platje).
Voor foto’s klik hier.