Vitesse krijgt tegen NEC op zondag 16 april de kans om maximaal gesteund te worden door de eigen achterban. Die kans wordt hen geboden door de zogeheten Nijmeegse vierhoek, bestaande uit politie, openbaar ministerie, burgemeester Bruls en NEC. Zij stellen 500 kaarten beschikbaar. Dat is de maximale capaciteit van het uitvak in het Goffertstadion.

Bij de laatste derby in Nijmegen (oktober 2021) waren er ook 500 fans welkom. Die wedstrijd liep zowel tijdens als na afloop gruwelijk uit de hand met als gevolg een uitsupportersverbod later in het seizoen bij de editie in Arnhem. Eerder dit seizoen deed burgemeester Ahmed Marcouch al een stapje in de goede richting door NEC 50% van het uitvak van stadion GelreDome aan te bieden (400 kaarten). Dat vond de achterban van NEC echter te weinig. Zij besloten tot een boycot.

Die twee wedstrijden verliepen echter volledig zonder problemen, waardoor de Nijmeegse vierhoek nu aanleiding ziet om het weer te proberen met een maximaal gevuld uitvak. “We hebben er vertrouwen in dat de clubs en supporters van de vorige editie in Nijmegen hebben geleerd. Met dat vertrouwen in ons achterhoofd hebben we gehandeld en hebben we besloten vijfhonderd supporters van Vitesse te ontvangen. We verwachten daarmee ook, als de wedstrijd goed verloopt, dat we volgend seizoen weer met minimaal achthonderd supporters naar Arnhem kunnen”, zo onderschrijft algemeen directeur Wilco van Schaik het besluit.

NEC-Vitesse wordt zondag 16 april gespeeld in het Goffertstadion. De aftrap is om 12:15 en meer informatie over de kaartverkoop voor losse tickets volgt later deze maand.

Foto: SV NEC en Rob Koppers