Als NEC op vrijdag 20 augustus voor het eerst in vier jaar weer een Eredivisie-wedstrijd afwerkt in het eigen Goffertstadion kan iedereen die een seizoenkaart heeft en tijd heeft om de wedstrijd te bezoeken, aanwezig zijn. Dat stelt algemeen directeur Wilco van Schaik.

NEC verkocht deze zomer al snel het stadion uit met seizoenkaarten. Er gingen er zo’n 9,5 duizend over de toonbank. Aangezien tegen PEC Zwolle, vanwege de verlengde Corona-beperkingen, slechts 2/3 van het stadion bezet mag zijn, zou je denken dat NEC een aantal seizoenkaarthouders teleur moet gaan stellen. Dat is echter niet het geval.

“Met de traditionele no show van 10% vanwege de vakanties die tot 5 september duren in Nijmegen (en die altijd invloed hebben op de eerste wedstrijden), kunnen we iedereen die een seizoenkaart heeft, zoals het er nu naar uit ziet, toelaten”, brengt Van Schaik het goede nieuws voor al haar seizoenkaarthouders. Losse kaartverkoop is er voor deze wedstrijd niet.

Perspectief
Van Schaik sprak na het teleurstellende besluit van het kabinet direct met de KNVB en dat stemde de directeur tevreden. “In september heeft iedereen de mogelijkheid gehad volledig gevaccineerd te zijn. De besmettingen nemen nu alweer snel af en de ziekenhuisopnames stabiliseren. Het ligt in de lijn der verwachting dat we dan weer kunnen opschalen naar 100% publiek in de stadions. Het kabinet komt 13 augustus aanstaande met een persconferentie, waarin zij de lange termijn zullen schetsen van het coronabeleid in Nederland. Dat is een belangrijke dag voor onder andere het Nederlandse voetbal. Dan moeten we terug kunnen keren naar volledig bezette stadions. Op 12 september, tegen Willem II, hopen we onze supporters dan ook te mogen verwelkomen in een uitverkochte Goffert.” 

Foto: Rob Koppers