NEC heeft Christoph Hemlein aangetrokken. De Duitse vleugelaanvaller komt transfervrij over van VfB Stuttgart en tekent tot en met 30 juni 2016.
Hemlein begon zijn carrière bij TSG Hoffenheim en maakte in 2011 de overstap naar VfB Stuttgart. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht, maar speelde zijn wedstrijden vooral bij Stuttgart II, het tweede elftal dat uitkomt in de 3. Liga. Afgelopen seizoen speelde hij 32 duels, waarin hij vier maal scoorde.
Hemlein is blij met zijn overgang naar de Nijmeegse Eredivisionist. "Ik ben verheugd bij NEC de kans te krijgen om op het hoogste niveau te gaan spelen. De Nederlandse Eredivisie staat bekend om het feit dat jonge spelers zich hier optimaal kunnen ontwikkelen. Na een goed gesprek met Carlos was mijn beslissing snel gemaakt."
Ook technisch directeur Carlos Aalbers is tevreden met de komst van Hemlein. "We zijn er van overtuigd dat Christoph met zijn kwaliteiten iets kan toevoegen aan NEC. Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook om zijn dynamische spel en wil om te winnen."
Foto: NEC-Nijmegen