NEC heeft donderdagmiddag bekend gemaakt bij de Lindenberg zich te versterken met Belgisch jeugdinternational Mathias De Wolf. De 18-jarige Belg tekent voor drie jaar bij de Nijmegenaren.                                                                                  

Wilco van Schaik reageerde op de clubsite. "Mathias is een groot talent in België en we zijn dan ook heel trots dat hij voor NEC kiest. Als jeugdinternational en speler van Brugge heeft hij zich, onder andere in de Youth League, al meermaals laten zien. We hielden hem al langere tijd in de gaten en zijn toen ook met hem in gesprek gegaan. We waarderen de band die we de afgelopen seizoenen met Club Brugge hebben opgebouwd, anders was het lastig geweest om deze transfer af te ronden. We kijken uit naar de komende seizoenen waarin Mathias deel uit gaat maken van ons team."

Ook De Wolf is blij met zijn transfer. Zo reageerde hij op de clubsite: “Ik ben blij dat ik mijn contract bij NEC vandaag heb kunnen tekenen. De afgelopen periode heb ik vaak met de club gesproken en hebben zij mij een duidelijk beeld geschetst voor de toekomst. Het doel van N.E.C. is terug te keren naar waar het hoort, de Eredivisie."

De in Leuven geboren middenvelder, die ook als linksbuiten uit de voeten kan, speelde afgelopen seizoen 5 jeugdinterlands voor België onder 19. Ook was hij in de UEFA Youth League (Champions League voor jeugdteams) actief. Hij speelde zeven wedstrijden waarin hij vier keer trefzeker was.

FOTO: ROB KOPPERS