En daar is de volgende Deen! Na Lasse Schöne en Mikkel Duelund trekt NEC nu Magnus Mattsson aan. De 22-jarige vleugelaanvaller komt over van Silkeborg IF, dat vanochtend al meldde dat Mattsson zijn carrière elders vervolgd.

Mattsson is op dit moment in het Goffertstadion om de laatste formaliteiten plat te strijken. NEC heeft vermoedelijk een flinke transfersom moeten betalen voor de Deen. Na de komst van Mikkel Duelund bij NEC dreef meteen de naam van Magnus Mattsson naar boven. Mattsson promoveerde afgelopen seizoen als aanvoerder bij Silkeborg IF naar het eerste niveau van Denemarken. Hij was goed voor 22 doelpunten in 30 wedstrijden over alle competities.

Met Mattsson slaat NEC een volgende slag. De selectie begint al aardig vorm te krijgen, terwijl de transferwindow officieel nog op slot zit. Dat is ook voor technisch directeur Ted van Leeuwen een nieuwe situatie. “In mijn tijd bij Twente begonnen we het seizoen met twee contractspelers”, liet hij eerder weten tegenover De Gelderlander. NEC beschikt nu over twintig spelers en drie keepers.