NEC heeft een akkoord bereikt met de 19-jarige Iraanse vleugelaanvaller Alireza Jahanbakhsh. Dit maakt NEC maandagavond bekend op de officiële website. Helemaal definitief is de transfer nog niet; Jahanbakhsh is nog in afwachting van een visum, tewerkstellingsvergunning en een medische keuring.
Jahanbakhsh komt over van SC Damash, een middenmoter uit de Iraanse Pro League. Volgens De Gelderlander werd Jahanbakhsh in het najaar van 2012 door Carlos Aalbers ontdekt op een internationaal landentoernooi in Dubai. Vervolgens is hij nog bekeken op een jeugdtoernooi in Qatar. “Hij is een technisch vaardige, fysiek sterke vleugelspits”, oordeelt de technisch directeur.
De zaakwaarnemer van de speler, Amir Hashemi, deed alvast flink zijn best om zijn cliënt de hemel in te prijzen. “Nederland is voor jonge voetballers een mooi ontwikkelingsland. Zlatan Ibrahimovic, Ronaldo en Wilfried Bony kwamen ook als nobody’s hier en nu zijn ze wereldberoemd. Ik denk dat Alireza in hetzelfde rijtje terecht kan komen.”
Wanneer de komst van Jahanbakhsh definitief is, hoeft NEC bepaald niet te vrezen voor een aanvaller met een gebrek aan zelfvertrouwen. “Ik heb grote plannen en zal in de toekomst bij grote Europese clubs spelen”, aldus de aanvaller tegenover Tehran Times.
Foto: www.persianfootball.com