Evander Sno komt volgend seizoen voor NEC uit. Hij tekent voor twee jaar in Nijmegen. Woensdagmiddag onderging hij de medische keuring. Technisch directeur Carlos Aalbers: " We zijn blij dat we één van de betere spelers in de Eredivisie aan NEC hebben kunnen binden. Met Evander Sno geven we de selectie een geweldige kwaliteitsimpuls".

De middenvelder is zelf ook erg verheugd met zijn overstap. "Ik ga enorm mijn best doen. Volgens mij kom ik terecht in een goed voetballend elftal en ik kan me vinden in de denkbeelden van de trainer. Ik laat in het voetbal ook mijn fantasie de vrije loop. Het spel van Pastoor spreekt me aan, de gesprekken die ik hier heb gehad waren goed. Alles klopte. Ik heb er zin in."

De middenvelder, die afgelopen seizoen bovenaan het spelersklassement van Voetbal International eindigde, speelde een belangrijke rol tijdens het succesjaar van RKC. De middenvelder, die 25 wedstrijden voor de Waalwijkers speelde en daarin vier keer scoorde, komt transfervrij over.

Ook Roda JC was in de race voor de handtekening van Sno. Ruud Brood, afgelopen seizoen nog trainer van RKC en komend jaar keuzeheer van Roda, hoopte de middenvelder mee naar Kerkrade te nemen. Technisch directeur Gerard Wielaert liet vorige week weten dat Sno zelfs ‘met stip bovenaan ons lijstje staat’.
Sno speelde eerder voor NAC Breda, Celtic, Ajax en Bristol City.