NEC heeft zich versterkt met Julian von Haacke. De 22-jarige middenvelder komt over van het tweede elftal van Werder Bremen. Von Haacke tekent in Nijmegen een contract voor drie seizoenen met een optie tot nog een seizoen. Dat meldt NEC op haar officiële website.

Von Haacke belandde als 12-jarig jochie via FC Union 06-Bremen in de jeugd van Werder. De geboren Bremer doorloopt daar alle jeugdelftallen en blijkt altijd een vaste waarde te zijn. Dat brengt hem aan het begin van het seizoen 2013-2014 bij de selectie van Werder Bremen II. Over de afgelopen jaargang kan Von Haacke tevreden zijn: hij speelde 29 wedstrijden, kwam daarirn vier keer tot scoren, leverde vijf assists en wist zich met zijn ploeg bovendien te handhaven.

Technisch manager Danny Hoekman over deze laatste aanwinst: “Von Haacke was al geruime tijd bij ons in beeld en is bovendien geen onbekende van trainer Peter Hyballa. Een Duitse jeugdinternational en technisch begaafde middenvelder die dicht tegen het eerste elftal van Werder Bremen aan zat. Het is een speler die er direct kan staan en waar wij langere tijd van kunnen genieten.