NEC is er voor de tweede keer in zes dagen tijd niet in geslaagd om tegen een directe concurrent de drie punten in eigen huis te houden. Nadat NAC Breda vorige week in extremis met een punt aan de haal ging, was het nu Heracles dat in De Goffert NEC een hak zette. In een bijzonder matige wedstrijd was het zeventiende competitiedoelpunt van Björn Vleminckx niet genoeg voor de winst.
De wedstrijd begon vrijdagavond nog veelbelovend. In het eerste kwartier kregen Thomas Chatelle, Niki Zimling en Björn Vleminckx de verkleumde handen van de toeschouwers nog op elkaar met redelijke kansen. Daarna gleed het spel echter af naar een bedenkelijk niveau waar de wedstrijd eigenlijk geen moment meer bovenuit steeg.

In de 23e minuut zorgde opnieuw Zimling voor een opleving nadat er aan beide kanten kort na elkaar simpel balverlies werd geleden. Van zo’n twintig meter pegelde de middenvelder de bal vervolgens richting het doel van Remko Pasveer maar door een prima redding van de Heracles-doelman kon de Deen kon zijn sterke eerste helft niet bekronen met een doelpunt.
Pas enkele seconden voor het einde van de eerste helft was er weer iets te beleven. Een strakke voorzet van spelverdeler Schöne ging vanaf de rechterflank aan iedereen voorbij. Het was illustratief voor een onmachtig NEC dat maar niet aan een vloeiende aanvalscombinatie toekwam.
Na de rust viel dan toch opeens de 1-0. Nadat een doelpunt van Vleminckx enkele minuten daarvoor nog was afgekeurd, was de spits in de 52e minuut alert na een goede pass van John Goossens. In alle rust kon de Belg de bal aannemen en bekwaam rondde hij vervolgens af. Een doelpunt van een spits met zelfvertrouwen.

De minimale voorsprong zou echter opnieuw niet toereikend blijken. Elf minuten na de openingsgoal mocht Heraclied Mark Jan Fledderus aan de rechterkant van het Nijmeegse doelgebied aanleggen. Totaal onverwacht viel de bal uit de vrije trap met een prachtige krul achter de stomverbaasde Cillessen. NEC kon opnieuw beginnen.
In de slotfase kon de wedstrijd beide kanten op maar maakte NEC de meeste aanspraak op de winst, zonder goed te spelen. NEC kreeg nog kopkansen via opnieuw Vleminckx en verdediger Otten maar net als vorige week moest NEC zich tevreden stellen met een punt.
Door het gelijke spel kan de ploeg van Wiljan Vloet nog altijd niet naar boven kijken en wordt de uitwedstrijd bij Heerenveen volgende week belangrijker dan ooit. Het gat met de Friezen is maar vier punten, al komt Heerenveen zondag nog in actie tegen FC Groningen.
Vorr foto’s klik hier.