Onder toeziend oog van zo’n 50 geïnteresseerden (waaronder supporters, pers en wat Spaanse mannen op een heuveltop) heeft NEC zondag haar eerste wedstrijd tegen Lincoln Red Imps met 2-0 gewonnen.

De ploeg uit Gibraltar, in de zomer van 2019 nog uitkomend in de voorronde van de Champions League, wist nauwelijks te imponeren. NEC trad aan met de beoogde basiself voor het duel tegen FC Den Bosch bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie volgende week.

In de eerste helft wist NEC het krachtsverschil nog niet in de score uit te drukken. Ole Romeny en Jonathan Okita vielen met name op door wat goede combinaties en het was dan ook geen toeval deze twee elkaar vonden voor de knappe 1-0 van de centrumspits. Iets daarvoor was Romeny minder zelfzuchtig en legde de bal alleen voor de keeper af op zijn linksbuiten,maar dit bleek in de driedubbele 1-2 combinatie net teveel van het goede.

In de tweede helft speelde NEC in plaats van met de punt naar achteren, met de punt naar voren. Wissels waren er in eerste instantie niet. Na acht minuten wist Romeny opnieuw het net te vinden na een goede voorzet van Musaba. De jonge rechtsbuiten, naar verluidt in de belangstelling van diverse binnen- en buitenlandse clubs viel sowieso op omdat hij keer op keer zijn directe tegenstander dol draaide.

Waar het bij de tegenstander uit Gibraltar noodzakelijk was om enkele wissels door te voeren vanwege een gebrek aan conditie, wisselde NEC slechts eenmaal. De parmantig leidende scheids trok enkele kaarten, allen voor onhandig of lomp ingrepen van de tegenstander. Later vandaag speelt NEC, met waarschijnlijk veelal de jonge (wissel)spelers tegen VVSB. 

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Flemming (75’ Beekman), Dijkstra, Van Landschoot; Musaba, Romeny, Okita.