NEC heeft zaterdagmiddag Willem II opzij gezet in een besloten oefenwedstrijd. De Nijmegenaren scoorden pas laat, maar wonnen het duel met 2-4. De rood-groen-zwarte doelpuntenmakers waren Magnus Mattsson, Mikkel Duelund (2x) en Nany Dimata.

Bij NEC waren Jasper Cillessen, Bart van Rooij en Philippe Sandler afwezig. Cillessen trainde begin deze week niet mee vanwege ziekte, maar leek daarvan hersteld te zijn. Ook Sandler was door onbekende reden niet bij de oefenwedstrijd aanwezig. Van Rooij ontbrak vanwege een lichte blessure.

Na een leuk begin met kansen voor beide teams was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Jizz Hornkamp mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Terry Lartey Sanniez en de spits schoot de bal keurig binnen. Dit gebeurde al binnen de eerste tien minuten. Het spelbeeld bleef daarna hetzelfde. Beide teams waren dichtbij een treffer, maar leken met een 1-0 stand de kleedkamers op te gaan zoeken. Echter wisten de Nijmegenaren net voor rust nog de gelijkmaker te noteren. Magnus Mattsson schoot hard raak in de verre hoek en liet daarmee keeper Kostas Lamprou kansloos.

Aan de aftrap van de tweede helft stond een gloednieuw elftal aangezien Rogier Meijer bijna zijn gehele team wisselde in de rust. Na drie minuten in het tweede bedrijf moest de trainer gelijk een noodgedwongen wissel doen. Joris Kramer haalde een doorgebroken Michael de Leeuw neer en scheidsrechter Timmer kon niks anders dan hem een rode kaart geven. Omdat beide trainers liever met elf tegen elf verder speelden, mocht Sanniez ook in de tweede helft opdraven.

Doelpuntrijke laatste kwartier

Met nog een kwartier te spelen kwamen de Tilburgers nogmaals op voorsprong. Jeremy Bokila schoot zijn ploeg op 2-1 na miscommunicatie in de Nijmeegse verdediging. NEC liet het hier niet bij en wist snel weer op 2-2 te komen. Duelund was de gelukkige en dit was niet zijn laatste van de middag. Kort na de gelijkmaker zette Dimata zijn naam op het scoreformulier. Kas De Wit deed belangrijk voorbereidend werk en gaf de bal op een presenteerblaadje aan de Belgische spits. In de laatste minuut van het oefenduel scoorde Duelund nog zijn tweede doelpunt waarmee hij de einduitslag van 2-4 op het scorebord zette.

Opstelling NEC: Branderhorst; Bronkhorst (46. Gertsen), Lartey Sanniez (46. Márquez), Kramer (48. Lartey Sanniez), Verdonk (46. El Karouani); Schöne (46. Proper), Rossen (46. Bruijn), Tannane (46. Duelund); Mattsson (46. Tavsan), Marques (46. Dimata), Cissoko (46. De Wit).

Foto: Rob Koppers