NEC heeft vanmiddag met 1-0 gewonnen van Vitesse! Leroy George maakte een kwartier voor tijd de enige treffer van de middag. Hij schoot een afvallende bal uit een corner met links keihard in de rechter benedenhoek. De overwinning was ook zeer terecht. NEC was de hele middag sterker, feller en creëerde meer kansen.
De wedstrijd kwam maar moeilijk los. In de eerste helft had Vitesse weliswaar veel balbezit, maar creëerde het nauwelijks kansen. De bezoekers kregen die op de counter wel. Vitesse-doelman Piet Veldhuizen redde echter knap op een kopbal van Rens van Eijden en Leroy George en Nick van der Velden schoten in kansrijke positie.
 
In de tweede helft was de derby levendiger. De thuisploeg liet zich vlak na rust voor het eerst gelden. Een schot van Alexander Büttner werd gekeerd door NEC-goalie Gabor Babos. Toch bleven ook in de tweede helft de kansen voor de bezoekers.
 
Vitesse-doelman Velthuizen stak echter in grote vorm en hield George wederom van scoren af. Een kwartier voor tijd moest de goalie alsnog capituleren. Hij redde eerst nog knap op een kopbal van Van Eijden, maar was kansloos op de rebound van George.
In de slotfase probeerde Vitesse het nog wel, maar met de debutanten Mike Havenaar en Mart Lieder voorin, ontbeerde het de ploeg van John van den Brom aan stootkracht. NEC wint voor het eerst sinds 1979 in Arnhem. Het uitvak explodeerde van vreugde. Het is een dag die iedereen die NEC een warm hart toedraagt zich nog lang zal herinneren.
Voor foto’s voor, tijdens en na de wedstrijd klik hier.