NEC heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Na de winst op Vitesse vorige week, was nu ADO Den Haag aan de beurt. In de eigen Goffert was de ploeg van Alex Pastoor met 2-0 te sterk. Grote man was Lasse Schöne met twee treffers.
Zijn eerste schoof Schöne koeltjes binnen na een uitstekend steekpassje van Género Zeefuik. Met buitenkantje rechts zette de spits de Deen vrij voor ADO-keeper Gino Coutinho, die vervolgens geen antwoord had op de geplaatste bal. Er stonden op dat moment pas acht minuten op de klok.
Ruim tien minuten later was het opnieuw raak voor de tandem Schöne-Zeefuik. Nu lanceerde de Deen Zeefuik die kort wegdraaide bij zijn bewaker Horvath die vervolgens aan de noodrem trok. Direct gevolg was een penalty die door Schöne onberispelijk werd binnengeschoten.
Daarna waren er nog mooie kansen voor weer Zeefuik maar ook voor Leroy George. En als met name Nick van der Velden het vizier op scherp had gehad, was de uitslag in de tweede helft nog veel hoger uitgevallen. Desalniettemin kan trainer Alex Pastoor tevreden zijn na twee wedstrijden in 2012 met de volle winst. Bovendien hoefden de Nijmegenaren in het nieuwe kalenderjaar nog geen tegendoelpunt te incasseren.
De ploeg stijgt door de overwinning naar de elfde plaats en heeft een gat van tien punten geslagen met nummer 16 De Graafschap.
Voor foto’s klik hier.