NEC heeft zaterdag de spannende wedstrijd tegen RKC gewonnen. De ploeg van Rogier Meijer won tegen een degelijk RKC met 2-1. De doelpunten kwamen van Ole Romeny en Jordy Bruijn.

Na een 4-0 overwinning tegen TOP Oss wilde NEC deze lijn graag doorzetten in het duel met RKC Waalwijk. De ploeg van Meijer startte met wat aanpassingen vergeleken met het duel tegen TOP. Zo verdedigde Norbert Alblas de goal en was er op de flank ruimte voor Anton Fase. Jonathan Okita was een opvallende afwezige.

De eerste grote kans die NEC kreeg werd gelijk verzilverd. Na wat gerommel achterin bij RKC kwam de bal plotseling voor de voeten van Romeny die de bal rustig in de goal kon tikken. Keeper Kostas Lamprou tastte mis en via Fase kreeg Romeny een niet te missen kans. NEC bleef daarna kansen creëren. Op een voorzet van links volleerde Fase de bal net naast. Toch kreeg NEC al snel de 1-1 tegen, op aangeven van Richard van der Venne schoot Mario Bilate de bal goed langs Alblas.

NEC nam het heft daarna weer in handen. Een schot van Bruijn belandde net naast de paal waardoor de stand voorlopig gelijk bleef. Maar ook RKC bleef het doel van Alblas opzoeken. Een kopbal van Van der Venne belandde net over het doel. NEC kreeg in de 44minuut een grote kans om op voorsprong te komen, toen door een handsbal van RKC-verdediger Nieuwpoort de bal op de penaltystip ging. Bruijn ging achter de bal staan en schoot de bal rustig in de linkeronderhoek. Dit bepaalde de ruststand op 2-1.

Tweede helft:
De grootste kans begin tweede helft kwam van de kant van RKC, na een vrije trap van Anas Tahiri werd de bal verlengd richting de kruising; toch stak Alblas nog net zijn vingertoppen uit om zo de bal net voor de lijn weg te tikken. NEC liet in de 65ste minuut nieuwste aanwinst Rangelo Janga zijn debuut maken. Ook Thomas Beekman kwam erin, Fase en Proper gingen eraf.

In de tachtigste minuut was NEC dicht bij de 3-1. Na een voorzet van rechts maakte Ayman Sellouf een actie waarna hij de bal hard op de paal schoot. Maar ook RKC zette erg aan, de ingevallen spits David Min wipte de bal over Alblas heen en raakte de lat. Van Eijden deed alles wat die kon om de bal nog van de lijn te halen, met succes. Al dit bepaalde de einduitslag: 2-1.

Wedstrijdverloop
14’ 1-0 Romeny
23’ 1-1 Bilate
45’ 2-1 Bruijn (pen.)

Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Barreto, Bruijn, Proper (65’ Beekman); Fase (65′ Janga), Romeny (79’ Velikonja), Sellouf.

Opstelling RKC: Lamprou; Gaari (46’ El Haddouti), Meulensteen, Nieuwpoort, Lutonda (63’ Wouters); Anita (46’ Augustijns), Van der Venne (63’ Nöstlinger), Tahiri (73’ David); Bakari, Bilate (73’ Min), Daneels.

Foto’s: Rob Koppers