NEC heeft maandagavond met 1-7 gewonnen van tweedeklasser DIO’30 in Druten.

In tegenstelling tot afgelopen vrijdag werd er weer in een 4-3-3 formatie gespeeld. Tegen SV Wuppertal was het een 5-2-3 formatie. De Nijmegenaren traden aan zonder Paolo Sabak en Ragnar Oratmangoen, die eerder vandaag te horen kregen uit te mogen kijken naar een andere club. Ook Joey van den Berg ontbrak, hij had nog te veel last van een rugblessure die hij opliep tegen SV Wuppertal.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg NEC een goede kans. Na een corner van de rechterkant, was het Sellouf die de paal raakte. Na ruim een kwartier spelen was het dan wel raak. Uit een voorzet van El Karouani wist Braken met een omhaal te scoren: 0-1. In de eerste fase van de wedstrijd was het nog niet hoogstaand, ondanks een ‘logisch’ overwicht en schoot nog niet vaak met scherp. Echter viel na 32 minuten op de klok de 0-2. Wolters ontving de bal op de rand van de zestien en schoot vervolgens laag in de verre hoek. Vlak voor rust gaf Van Landschoot een voorzet op Bossaerts, die vervolgens binnen kon koppen: 0-3. Nog geen 2 minuten later was ook doelpunt nummer vier een feit: Ndayishimiye was er vliegensvlug bij nadat de keeper van DIO’31 de bal losliet. Op slag van rust kreeg DIO’31 ook nog een penalty toegewezen. Er leek niets aan de hand, maar Van Landschoot veroorzaakte de strafschop, die vervolgens werd benut door Frenken.

Tweede helft

NEC begon met een aantal wijzigingen aan de tweede helft. Een van de nieuwkomers, Okita, kon al snel tekenen voor de vijfde treffer van NEC. De aanvaller begon de aanval met een splijtende pass van Dijkstra op Musaba, die zijn mede-aanvaller vond: 1-5. Kort hierna werd Romeny gevloerd en kreeg ook NEC een strafschop. De aanvaller schoot vervolgens zelf raak: 1-6. Twee spelers die eerder het veld verlieten, Sellouf en El Karouani, kwamen na een uur spelen weer binnen de lijnen. Sellouf nam de nummer 10 positie over van Ndayishimiye. Dijkstra waagde een poging maar raakte de paal. Richting de slotfase was het nog altijd 1-6, maar daar kwam enkele minuten voor het eind nog verandering in. Musaba tekende voor de 1-7, nadat El Karouani de lat raakte.

Scoreverloop:
’17 Braken 0-1
’32 Wolters 0-2
’40 Bossaerts 0-3
’42 Ndayishimiye 0-4
’45 Frenken 1-4
’49 Okita 1-5
’51 Romeny 1-6
’83 Musaba 1-7

Opstelling NEC eerste helft: Schuurman; Van Rooij, Sturing, Bossaerts, El Karouani; Overtoom, Ndayishimiye, Van Landschoot; Wolters, Braken, Sellouf.

Opstelling NEC tweede helft: Schuurman; Sanniez, Odenthal, Kvída, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye (’63 Sellouf), Van Landschoot (’63 El Karouani); Musaba, Romeny, Okita.

Foto: Rob Koppers