NEC heeft vrijdagavond in eigen huis met 3-0 gewonnen van TOP Oss. Aan Nijmeegse zijde scoorden Ole Romeny, Anthony Musaba en Zian Flemming de doelpunten.

Bij NEC keerde Josef Kvída terug in de basiself nadat hij in de bekerwedstrijd tegen Excelsior een blessure opliep, dit ging ten koste van Frank Sturing. Etien Velikonja ontbrak wegens ziekte in de wedstrijdselectie.
  
NEC dat fel aan de wedstrijd begon, kreeg al direct na de aftrap een grote kans op doel, Ole Romeny stuitte op de keeper van TOP Oss. Zian Flemming kon even later vanaf buiten de zestien uithalen, maar zijn schot ging een halve meter naast. Na een twaalf minuten op de klok zette Romeny dan wel op 1-0 voorsprong: na een goed uitgespeelde aanval via de rechterkant kon de Nijmegenaar op aangeven van Bart van Rooij de bal in het net werken. Flemming kon zich gemakkelijk door de verdediging van TOP Oss bewegen en kwam tot een schot, maar de keeper had de bal klemvast. NEC bleef kansen creëren, Jellert van Landschoot kopte van dichtbij in de handen van Damien Perquis na een voorzet van de linkerkant.

In het tweede gedeelte van de eerste helft ging TOP Oss wat meer het spel maken, maar dat leverde een kans op van oud-NEC’er Cihat Çelik. Even later volgde een goede actie van Nijmeegse zijde, maar werd de bal op aangeven van Romeny door een volley van Jonathan Okita hoog over geschoten. Een grote kans voor TOP Oss volgde kort daarop: de bal werd overgeschoten terwijl Mattijs Branderhorst niet goed bij de bal zat. Een goal had het in ieder geval niet kunnen worden, want de vlag ging omhoog voor buitenspel. Vlak voor rust had Romeny kunnen zorgen voor zijn tweede treffer van de avond, maar hij schoot op de paal.

Tweede helft
Ook in de tweede helft drong NEC aan op de helft van de tegenstander. TOP Oss was dichtbij een gelijkmaker, Çelik kopte raak na een schot op de paal, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. NEC bleef op de helft van Oss en bleef mogelijkheden creëren, onder andere via Zian Flemming die hoog over schoot. NEC kreeg het naarmate de tweede helft vorderde meer moeite met opbouwen en werden wat slordiger. De Ossenaren werden dreigender, maar wisten daar niet van te profiteren. Invaller Anthony Musaba die net in het veld stond, sloeg direct toe en verdubbelde de voorsprong na een hele mooie actie van Romeny: 2-0. In de slotfase kreeg NEC nog de nodige kansen, Tom van de Looi waagde een poging van een afstand, maar hij schoot naast. Ook TOP Oss wacht nog dichtbij een doelpunt, maar Branderhorst voorkwam een aansluitingstreffer. In de slotfase werd het ook nog 3-0 door een doelpunt van Flemming op aangeven van Musaba en dat betekende dat NEC voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen blijft en de nul houdt.

Wedstrijdverloop:
’12 Romeny 1-0
’48 Gele kaart Dijkstra
’72 Musaba 2-0
’90 Flemming 3-0

Opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvída (’90 Odenthal), Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra (’70 Musaba); Okita, Flemming, Romeny (’87 Sturing).

Opstelling TOP Oss:
Perquis; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Bourdouxhe (’85 Hettinga); Kaak (’79 Stroo), P. Rommens, Asmelash; Hutten (’79 Langedijk), Çelik, Büttner.

Foto: Rob Koppers