NEC heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen Almere City gewonnen: 3-1. De Nijmeegse club is momenteel op trainingskamp in Garderen, waar het duel werd gespeeld. Voor de ploeg van Peter Hyballa scoorden proefspeler Quincy Owusu-Abeyie, Mihai Roman en Mohamed Rayhi.

Opvallend was dat Anthony Limbombe in de basis stond tegen de ploeg van Jack de Gier. De vleugelspeler lijkt zich op te maken voor een transfer en keek de afgelopen wedstrijden toe. Ook Owusu-Abeyie startte in de basis bij een aanvallend NEC, dat met drie centrale verdedigers speelde. Nieuwkomer Julian von Haacke droeg de aanvoerdersband.

Al vroeg in het duel drukte Owusu-Abeyie zijn stempel op de wedstrijd door de openingstreffer te maken. Mihai Roman zorgde met een knappe afronding voor 2-0. NEC was in de eerste helft duidelijk sterker, al kreeg Almere City ook wat kansen.

Na rust zorgde invaller Dyllan Lanser voor de aansluitingstreffer op aangeven van ex-NEC’er Rick ten Voorde. Almere City kreeg later een grote kans op de gelijkmaker, maar die werd gemist. Kort daarna scoorde Mohamed Rayhi wel: 3-1.

Scoreverloop
12′ 1-0: Owusu-Abeyie
22′ 2-0: Roman
58′ 2-1: Lanser
83′ 3-1: Rayhi

Opstelling NEC: Smits (46′ Van Duin); Buwalda, Golla (55′ Leiwakabessy), Dumic (80′ Hoogveld); Owusu (75′ Grot), Von Haacke (75′ Kadioglu), Breinburg (78′ Sturing), Bikel (55′ Dyrestam), Lundholm (55′ Klooster); Roman (75′ Gandu), Limbombe (55′ Rayhi).

Foto: Rob Koppers