Joey van den Berg en Mathias Bossaerts mogen transfervrij uitkijken naar een nieuwe club. NEC heeft het tweetal teruggezet naar de beloften, waar ze zullen trainen tot ze een nieuwe werkgever hebben gevonden. Eerder deed de Nijmeegse club hetzelfde bij Ragnar Oratmangoen en Paolo Sabak.

Bij Van den Berg hing het wel in de lucht dat hij niet meer met het eerste zou mogen meetrainen, gezien de ontwikkelingen van de afgelopen weken. De verdediger annex middenvelder drukte zwaar op de begroting en moest onlangs ook zijn rugnummer inleveren. Hij stapte daarop naar de pers om te melden dat hij transfervrij mag vertrekken. Algemeen directeur Wilco van Schaik sprak dat tegen, maar nu blijkt het toch te kloppen. Van den Berg zat afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven nog op de bank, waar hij alsnog een gele kaart kreeg vanwege aanmerkingen op de leiding.

Bossaerts ontbrak tegen Eindhoven, volgens NEC omdat hij niet honderd procent fit was. Waarschijnlijk was daar toch meer aan de hand. De Belg werd gezien als een beoogde basisspeler, maar kwam vanwege een hoofdblessure sinds het oefenduel met Almere City al niet meer in actie. Zijn plek in de basis is voorlopig overgenomen door Cas Odenthal. Bossaerts ligt nog twee seizoenen vast.

Van Schaik op de clubsite: "In de gesprekken die wij als staf en clubleiding vorige week hebben gevoerd met Mathias en Joey hebben wij onvoldoende basis kunnen vinden voor een verdere gezamenlijke toekomst bij NEC. We hebben beide spelers diverse opties voorgelegd, maar uiteindelijk toch zelf als club dit weekend de beslissing genomen dat het voor beide partijen beter is om op korte termijn uit elkaar te gaan."

Foto: Rob Koppers