Het Goffertstadion ondergaat komende zomer een metamorfose in de hoek van Vak 080. Daar wordt Vak J een sta-vak, terwijl de staanplaatsen bovenin de vakken G en H weer worden voorzien van stoeltjes.

“De wens bestaat al een langere tijd om de huidige sta-vakken te clusteren en ‘Vak 080’ uit te bereiden. Enerzijds om een duidelijke scheiding te maken waar wél en niet mag worden gestaan tijdens de thuiswedstrijden, maar bovenal om een nóg betere (sfeer)beleving in het stadion te creëren voor onze supporters”, schrijft NEC in een mailing aan de fans met een seizoenkaart in de betreffende vakken.

Gelijke aantallen

Vak 080 biedt momenteel plaats aan 320 fans. Het sta-gedeelte in Vak G/H heeft nog eens 180 plaatsen. Qua aantallen verandert er nagenoeg niets: de combinatie Vak 080 / Vak J zal plaats gaan bieden aan zo’n 500 supporters. Wat er met de lexaanwand tussen de twee vakken gaat gebeuren, is niet duidelijk.

Seizoenkaarthouders

Alle seizoenkaarthouders van het sta-gedeelte vak G/H hebben deze week via de mail als eerste de mogelijkheid gehad mee te schuiven naar het nieuwe sta-gedeelte. Supporters met een zitplek op vak J op dit moment, hebben juist de kans gekregen een nieuwe zitplek elders in het stadion te zoeken. Volgende week, op maandag 24 april, start de verlengingsperiode voor alle seizoenkaarthouders. Een minimale prijsstijging ligt gezien de inflatie afgelopen jaar in de lijn der verwachtingen.

Foto’s: Rob Koppers en NEC Nijmegen