Zondag vervolgt NEC de competitie tegen Willem II. Beide ploegen gingen met een uitstekend gevoel de interlandperiode in. Na teleurstellende seizoensopeners werden twee zeges geboekt waarmee beide ploegen zich in de subtop nestelden. Zondag is het de vraag welke ploeg die lijn doorzet in het Goffertstadion.

Willem II startte met een 0-4 nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord. De week erop werd die kater direct weggespoeld met een 0-3 zege bij Vitesse. De week erop kregen de Tilburgers bezoek van het hemeltergende PEC Zwolle en werd er met een minimaal verschil gewonnen: 1-0. NEC kende een soortgelijke opening van de competitie, maar deed het op doelsaldo net iets minder. Een leuke clash wacht zondagmiddag.

Ali Akman viert de 0-1 bij Heracles Almelo, gevolgd door Jonathan Okita. Foto: Orange Pictures

Al veertien jaar wacht Willem II op een zege tegen NEC. Op zondag 30 december 2007 schoot Rydell Poepon de Tilburgers met een hattrick langs negen Nijmegenaren. Jonas Olsson en Lorenzo Davids waren die middag allebei met een directe rode kaart het veld af waren gestuurd door Pol van Boekel, toevallig ook de leidsman aanstaande zondag. Daarna werd er voornamelijk gewonnen door NEC, al bleef de club in de laatste drie thuisedities tot tweemaal toe steken op 0-0.

Een editie die veel NEC-fans zich ongetwijfeld heugen stamt uit het jaar 2010. Op bezoek bij Willem II werd toen op spectaculaire wijze met 3-5 gewonnen, mede dankzij drie voltreffers van good-old Björn Vleminckx. De Belgische spits ‘jatte’ toen nog een doelpunt van Lasse Schöne, die dat niet helemaal kon waarderen. Namens de thuisploeg was Frank Demouge trefzeker.

Onderlinge resultaten 2010-heden
2010 Willem II-NEC 3-5
2011 NEC-Willem II 3-1
2012 NEC-Willem II 0-0
2013 Willem II-NEC 1-3
2015 Willem II-NEC 0-1
2016 NEC-Willem II 1-0
2016 NEC-Willem II 0-0
2017 Willem II-NEC 0-1

Foto’s: Rob Koppers | Orange Pictures