NEC speelde vanmiddag haar tweede en tevens laatste oefenwedstrijd van dit trainingskamp. Op het Marbella Football Centre trapten NEC en PEC Zwolle om half drie af. Eerder dit seizoen troffen de twee elkaar ook al. Toen eindigde de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in Nijmegen in 1-1.

NEC begon gehavend aan de wedstrijd. Na Larsson lag nu Von Haacke met 39 graden koorts in bed. Na de training van vanochtend hadden Ofosu, Mauk en Heinloth ook wat last, maar zij zaten ‘gewoon’ op de bank. Hyballa wilde graag Larsson en Messaoud aan het werk zien, maar dat ging niet gebeuren. Larsson was nog  ziek en Messaoud had nog wat pijntjes. PEC Zwolle zag dit duel als dé test voor de komende wedstrijd tegen Ajax, en startte dus met het eerste elftal, maar zonder de geschorsten Holla, Van Polen en Schenkeveld.

In de openingsfase was het nog even aftasten en golfde het spel op en neer. NEC speelde vooral fysiek en daar had de ploeg van Ron Jans moeite mee. De eerste kans werd genoteerd in minuut 13: een afgemeten voorzet van Marinus werd net gemist door Achahbar en Ehizibue. Na twintig minuten kreeg Grot na uitstekend werk van Janio Bikel een opgelegde kans maar vergat hij de bal tussen de palen te schieten. Na twee pittige overtredingen van Fomitschow en Golla raakten de spelers van PEC wat geïrriteerd en daarvoor kreeg Fomitschow de gele kaart. De wedstrijd was in evenwicht, maar PEC kwam na 36 minuten op voorsprong. Mustafa Saymak zorgde met een simpele schuiver voor de 1-0.

PEC stuurde veel nieuwe krachten het veld in voor de tweede helft, terwijl NEC alleen proefkeeper Zlatan binnen de lijnen bracht, en dat resulteerde in een doelpunt! NEC zocht na de pauze direct de aanval en kreeg een strafschop. Breinburg benutte de penalty! NEC zocht ook meteen de voorsprong en kreeg die via Rayhi bijna, maar de bal werd verwerkt tot een corner. Ook Grot kreeg weer een opgelegde kans maar verzuimde de bal tegen de touwen te schieten: zijn schuiver ging naast. Oud-NEC’er Stef Nijland krulde de bal aan de andere kant vervolgens maar net langs de kruising. Na een goede fase waarin NEC heer en meester was glipte Queensy Menig zo door de Nijmeegse defensie en legde de bal keurig in het Nijmeegse doel. NEC zocht vervolgens wederom naar de gelijkmaker, maar wist niet voor het doel van PEC te komen. Een afstandsschot dat maar net langs de paal scheerde van Rayhi was het enige wapenfeit dat NEC nog kon verrichten. Na precies 90 minuten floot de scheidsrechter af en zo kreeg NEC geen kansen meer om de 2-2 op het scorebord te zetten.

Zo weet NEC opnieuw geen oefenwedstrijd te winnen. Zolang er straks maar in de competitie weer gewonnen wordt, zijn wij dik tevreden. Morgen traint NEC weer twee maal en maandag zal het terugvliegen richting Nederland om zich daar te richten op de wedstrijd tegen Willem II.

Wedstrijdstatistieken:
Doelpunten:
’36 Saymak 0-1
’47 Breinburg 1-1
’73 Menig 1-2

Opstelling NEC: Delle (’46 Alomerovic); Dyrestam (’73 Heinloth), Dumic (’78 Buwalda), Golla, Fomitschow (’73 Leiwakabessy); Breinburg, Bikel, Kadioglu (’70 Groeneveld); Rayhi, Grot, Mayi (’55 Awoniyi).

Opstelling PEC: Van der Hart (’46 Begois); Evre (’46 Sandler), Marcellis, Van de Pavert, Kvida (’46 Verdonk); Saymak, Warmerdam, Marinus (’46 Mastour); Thomas (’46 Nijland), Achahbar (’46 Menig), Ehizibue (’46 Brock-Madsen).