NEC heeft zaterdagavond niet weten te winnen van de Spaanse club Rayo Vallecano. Op sportpark de Heikant, thuisbasis van Achilles ’29, werd het 2-1 voor de Spanjaarden. Door een eigen doelpunt van Rens van Eijden kwam NEC in de 83e minuut ongelukkig met 2-1 achter te staan. Eerder maakte Ten Voorde 1-0 voor NEC en Piti van Rayo Vallecano 1-1. Sören Rieks en Marcel Stutter maakten hun debuut in het shirt van NEC, beiden deden dit in de tweede helft.

In het begin van de wedstrijd kreeg vooral Vallecano een aantal kansen. Geen van deze kansen leidde tot een doelpunt. Rens van Eijden werd later gespaard door scheidsrechter Pol van Boekel. Na het neerhalen van een doorgebroken speler kreeg hij slechts een gele kaart. Een vrije trap die gekeerd werd door Babos en een bal die op de lijn werd weggehaald door Bram Nuytinck zorgden ervoor dat de score nog altijd op 0-0 bleef staan. Hoewel Vallecano meer kansen kreeg was het NEC dat na een klein half uur spelen de score opende. Een voorzet van Melvin Platje werd binnengekopt door Rick ten Voorde: 1-0. Vlak voor rust wist Babos een afstandschot met zijn vingertoppen te keren.

Alex Pastoor stuurde dezelfde elf spelers het veld in na de rust. Een grote kans voor Geert Arend Roorda na een voorzet van Platje zorgde niet voor de 2-0, de bal kan nog net tot corner worden verwerkt. Het debuut van Sören Rieks was er na een kwartier spelen in de tweede helft. Hij verving Melvin Platje en ging als linksbuiten spelen. Na rust zette Vallecano meer druk en na een snelle counteraanval leidde dit tot de gelijkmaker. Vallecano-speler Piti maakte de 1-1 oor de bal onder doelman Babos door te schieten. Tien minuten voor tijd kwam NEC op een ongelukkige manier op achterstand. Rens van Eijden werkte een voorzet achter doelman Gabor Babos: 1-2.

Op zondag 5 augustus speelt NEC haar laatste oefenduel. Tijdens de jaarlijkse Open Dag wordt er in het Goffertstadion geoefend tegen het Engelse Blackburn Rovers.

Opstelling NEC: Babos; Breuer, Van Eijden, Nuytinck, Conboy; Sno (88’ Stutter), Koolwijk, Roorda; Foor (74’ George), Platje (62’ Rieks), Ten Voorde.

Scoreverloop:
1-0: Ten Voorde
1-1: Piti
1-2: Van Eijden (Eigen doelpunt)