In een matige oefenwedstrijd verloor NEC maandagavond van het Schotse Hibernian. Tegen de nummer vier van Schotland, uitkomend in de derde voorronde van de Europa League, werd het 1-0.
NEC creërde nauwelijks kansen, twee kleine mogelijkheden voor Bjorn Vleminckx, maar dat waren altijd nog meer kansen dan de Schotten hadden. De Nijmegenaren hadden vrijwel de hele wedstrijd het balbezit, maar aanvallend is de ploeg onmachtig. Een kwartier voor tijd kreeg Hibernian, met oud NAC-speler Edwin de Graaf in de gelederen, een vrije trap rond het zestienmetergebied. Warempel ging deze enige mogelijkheid die de Schotten hadden, weliswaar schitterend, achter Gabor Babos.
De selectie gaat nu een week op trainingskamp in het Belgische Genk waar zij nog een tegenstander proberen te strikken na het verbieden van de match tegen Galatasaray. Het is te hopen dat de zeer gewenste aanvallende versterkingen zich snel gaan melden aan de poorten van de Goffert.
Opstelling NEC:
Gabor Babos, Nathaniel Will, Ramon Zomer (55′ Mark Otten), Rens van Eijden, Bram Nuytinck, Bas Sibum, Lasse Schöne, Niki Zimling (55′ Lorenzo Davids), Cayfano Latupeirissa (60" Rick ten Voorde), Björn Vleminckx, John Goossens.