NEC heeft zondagmiddag met 3-1 verloren van FC Utrecht. Namens NEC was het Todd Kane die het enige doelpunt scoorde.

Faber begon ten opzichte van de gewonnen derby tegen Vitesse zonder spits Mihai Roman en koos voor een vijfmans verdediging. Van Eijden keerde weer terug van een schorsing.

De wedstrijd kende een slechte start al na vier minuten spelen krijgt NEC een goal tegen, na een chaotische situatie voor de goal is het Boymans die uiteindelijk binnen kon tikken. 
Via een voorzet Foor had NEC een grote mogelijkheid om te scoren, maar Sleegers kopte in de handen van de keeper. Daarna begon NEC wat meer te voetballen en creëerde zo wat kansen. Woudenberg schoot nog op goal, maar stuitte op de voet van keeper Bednarek. Tegen het einde van de eerste helft was het Kane die na een een tweetje met Breinburg verwoest uithaalde en zorgde hiermee voor de gelijkmaker.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Waar FC Utrecht flink druk zette, wist NEC redelijk vrij uit te voetballen. 
Na 70 minuten was het invaller Barazite die de voorzet van Ludwig kon inkoppen en daarmee de thuisploeg op 2-1 bracht. En niet veel later was hij opnieuw belangrijk met een assist waaruit Haller kon scoren: 3-1. NEC zakte een stuk in en daardoor kreeg FC Utrecht enkele grote kansen. In de slotfase kreeg Golla ook nog een rode kaart en NEC een vrije trap tegen net buiten de zestien.

Hierdoor wist NEC opnieuw niet een uitduel te winnen. Volgende week speelt NEC thuis tegen SC Cambuur.

Scoreverloop:
‘4 Boymans 1-0
’44 Kane 1-1
’70 Barazite 2-1
’73 Haller 3-1

Gele kaarten:
Woudenberg (NEC), Kum (FC Utrecht)

Rode kaart:
Golla (NEC)

Opstelling FC Utrecht:
Bednarek; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Kum; Ramselaar (’88 Ayoub (94′ Joosten)), Strieder, Janssen [C], Ludwig; Boymans (67′ Barazite), Haller.

Opstelling NEC:
Jones; Kane, Dumic, Van Eijden [C], Golla, Woudenberg; Bikel (75′ Roman), Foor, Breinburg; Sleegers, Limbombe.

Foto: Rob Koppers