NEC heeft de succesvolle serie in de eredivisie zondag geen vervolg kunnen geven. In de eigen Goffert verloren de Nijmegenaren kansloos van Feyenoord. De Rotterdammers waren gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en kwamen geen moment echt in de problemen. Bakkal en Fernandez velden het vonnis: 0-2. Door de nederlaag mist NEC de aansluiting met de nummer 9 van de ranglijst, Roda JC.
Het begon nog wel aardig, zo iets na half drie in een ijskoud Goffertstadion. Binnen enkele minuten wist de in de voorbije weken zo succesvolle tandem Schöne-Zeefuik elkaar weer moeiteloos te bereiken. Het schot van Schöne, op aangeven van de spits, werd echter geblokt. De eerste de beste serieuze Feyenoord-aanval leverde meteen een voorsprong op voor de bezoekers. Spits John Guidetti rommelde zich na zeven minuten voorbij een aantal NEC-verdedigers en stelde Otman Bakkal in staat om de bal hard in de verre hoek achter Gabor Babos te schieten.

NEC was gestart met rechtsback Nathaniel Will in plaats van Zoltán Szélesi, ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen PSV van donderdag. En ook John Goossens had een basisplek gekregen van trainer Alex Pastoor. Dit ging ten koste van Leroy George, die de afgelopen weken toch liet zien in prima vorm te steken. Het bleek geen moment de wedstrijd van Goossens en in de rust greep Pastoor dan ook in en bracht George alsnog voor de ongelukkige Heemstedenaar. NEC kon tot dat moment geen vuist maken tegen het goed georganiseerde Feyenoord en kwam, behoudens een afstandschot van Krisztián Vadócz, tot geen enkele kans.
Voor zover de Nijmegenaren in de tweede helft nog hoop hadden op verbetering, kwam daar al drie minuten een einde aan. Feyenoorder Guyon Fernandez snelde weg bij Will, combineerde eenvoudig met Guidetti en schoot in de 48e minuut de 0-2 binnen. Bij NEC vloeiden vervolgens ook de laatste krachten weg en werd het amper nog gevaarlijk. Slechts een vrije schietkans van Ryan Koolwijk leverde een kwartier voor tijd nog wat opwinding op. Doelman Erwin Mulder pakte het stiftballetje echter prima waardoor de slotfase geen moment meer spannend werd. Via opnieuw Fernandez en Ruben Schaken had de ploeg van Ronald Koeman daarna nog verder weg kunnen lopen maar beiden strandden op Babos.
Voor foto’s klik hier.