Ook in de laatste wedstrijd van het seizoen heeft NEC geen overwinning weten te behalen. RKC Waalwijk zegevierde in Nijmegen met 1-2. De score werd in de eerste helft geopend door Kenny Anderson en in de tweede helft verdubbeld door Florian Jozefzoon. In blessuretijd maakt Kevin Conboy de eretreffer namens NEC. Zo hebben de Nijmegenaren een reeks van tien wedstrijd zonder overwinning neergezet. Door de nederlaag eindigt NEC als vijftiende in de Eredivisie, dit gebeurde voor het laatst in het jaar 2000. 
NEC begon vrij goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een goede kans. Remy Amieux schoot van buiten de zestien en dat schot zeilde net over het doel. Toch waren het de Waalwijkers die in de zevende minuut de leiding namen. Via een counter kon Florian Jozefzoon op het doel van Babos af, maar Pavel Cmovs was alert en liep met de aanvaller mee. Toch liet Cmovs zich aftroefen waardoor Jozefzoon naar binnen kon draaien en de bal kon afgeven om Kenny Anderson, die de bal in de linkerhoek schoot: 0-1. 
Na de tegentreffer werd RKC sterker, maar al snel nam NEC weer de overhand in de wedstrijd. De Nijmegenaren kregen ook de meeste kansen, maar wisten deze nog niet te verzilveren. Ook nam de slordigheid in de ploeg toe. RKC zette veel druk op de spelers van NEC, die daardoor moeite hadden met opbouwen. De ploeg van Erwin Koeman werd voor rust nog gevaarlijk via Lamey en Lieder. Ook RKC wist niet meer te scoren in de eerste helft, waardoor beide ploegen gingen rusten bij een 0-1 stand.
Trainer Alex Pastoor greep na de rust in en bracht Leroy George in de ploeg voor Pavel Cmovs. Al vroeg in de tweede helft werd Gabor Babos van het veld gehaald; de Hongaar kreeg een staande ovatie en de RKC-spelers vormden een erehaag. Zijn vervanger was Kalle Johnsson, de nieuwe eerste doelman van NEC. Voor het publiek in Nijmegen zorgde de wissel voor een boost om de spelers weer toe te juichen, ondanks de achterstand. RKC liet niet veel van zich zien, maar toonde wel aan uiterst effectief te zijn. Op een uittrap van RKC-goalie Zoet weet de NEC-defensie geen antwoord, waardoor Jozefzoon zomaar op Johnsson af kon. De aanvaller troefde zowel Conboy als de Zweedse doelman af en schoot voor een leeg doel de 0-2 binnen.
Even later leek RKC ook al op 0-3 te komen via Anderson, maar het schot van de RKC-middenvelder werd knap gekeerd door Johnsson. In de 73e minuut scoorde Leroy George na een goede combinatie tussen Falkenburg en Koolwijk, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Acht minuten voor tijd mocht Melvin Platje nog wat speelminuten maken; hij kwam in de ploeg voor Erik Falkenburg. Direct na de wissel leek RKC de marge opnieuw te gaan vergroten, maar Johnsson was paraat op een schot van Mart Lieder. In blessuretijd zorgde Kevin Conboy toch nog voor een beetje vreugde op de Nijmeegse tribunes door een corner van George binnen te tikken. Een gelijkmaker zat er voor NEC niet meer in, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag.
Wedstrijdverloop
7’ 0-1: Anderson.
60’ 0-2: Jozefzoon.
90+ 1-2: Conboy.
Opstelling NEC: Babos (49’ Johnsson); Bovenberg, Van Eijden, Cmovs (46’ George), Conboy; Pálsson, Van der Velden, Koolwijk; Foor, Falkenburg (82’ Platje), Amieux.
Opstelling RKC Waalwijk: Zoet; Martina, Drost, Van Mosselveld, Van Peppen; Lamey, Stans, Anderson, Jungschläger (46’ Braber); Jozefzoon, Lieder (84’ Slager).