NEC heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Vitesse. De Nijmegenaren speelden sterk en domineerden de wedstrijd, maar wisten de vele kansen niet te benutten. De Arnhemmers kwamen in de eerste helft dan ook onverdiend op voorsprong, door een afstandschot van Giorgi Chanturia. In de tweede helft bleef het kansen regenen voor NEC, maar op onverklaarbare wijze wist de ploeg van Alex Pastoor de bal maar niet achter Piet Velthuizen te krijgen.

De Nijmegenaren hadden in De Goffert het beste van het spel. De thuisploeg kreeg ook voldoende kansen via Melvin Platje en Género Zeefuik, maar verzuimde toe te slaan. Vitesse had daar beduidend minder moeite mee. Giorgi Chanturia schoot de eerste Arnhemse kans fraai achter doelman Gábor Babos.
Na de pauze veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld, al werd het spel wel onvriendelijker. In de 57e minuut moest scheidsrechter Reinold Wiedemeijer ingrijpen nadat Chanturia en Conboy elkaar in de haren waren gevlogen. Na uitsluiting van beide spelers leken de gemoederen weer even te bedaren, maar twintig minuten later ging het opnieuw mis.

Stanley Aborah ging hard in op Ryan Koolwijk en kreeg eveneens de rode kaart voorgehouden. Door het vertrek van de Vitesse-debutant, die al na tien minuten de geblesseerde Julian Jenner verving, rook NEC kansen op de gelijkmaker. Met het nodige kunst en vliegwerk hield Piet Velthuizen zijn doel echter schoon, terwijl Wilfried Bony aan de andere kant nog enkele grote mogelijkheden miste.
Voor sfeerverslag: klik hier.
Wedstrijdfoto’s: Ton Niessing