NEC is vrijdagavond tegen NAC tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De Nijmegenaren kwamen in de Goffert na twee minuten op voorsprong door een kopbal van Bram Nuytinck. Ondanks een goede eerste helft, wisten zij de score niet uit te breiden. De tweede helft kwam een ander NEC uit de kleedkamer. NAC kreeg meer ruimte en wist daarvan ook te profiteren. Twee doelpunten in drie minuten zorgden voor de eerste overwinning van dit seizoen voor NAC en de tweede nederlaag op rij voor NEC.
Net zoals de thuiswedstrijd tegen Heracles kwam NEC weer snel op voorsprong. Dit keer troffen de Nijmegenaren al in de tweede minuut doel. Een corner van Ryan Koolwijk werd binnengekopt door Nuytinck en een doelpuntrijke wedstrijd leek in de maak. Ondanks goed positiespel van NEC en goed lopende aanvallen, bleef een tweede treffer uit. De grootste kans was opnieuw voor Nuytinck en opnieuw uit een corner van Koolwijk. De verdediger leek nu echter verrast dat Jelle ten Rouwelaar de bal miste en kopte bij de tweede paal voor open doel naast.

De voorsprong van NEC leek in de eerste helft echter geen moment in gevaar te komen. Alleen Omer Bayram en Alex Schalk wisten namens NAC gevaarlijk te worden. De eerste trof in de korte hoek Gabor Babos op zijn weg en Schalk schoot, na knap te zijn weggedraaid, vanaf acht meter naast. In de tweede helft kwam een ander NEC uit de kleedkamer. Spelers wisten elkaar minder goed te vinden en de ruimtes op het veld werden steeds groter. Dit leidde al snel tot grotere kansen voor de Bredanaars.
Robbert Schilder dook na een voorzet van Nemanja Gudelj voor Babos op, maar hij wist de bal op drie meter van het doel naast te krijgen. Een paar minuten later was het Schilder zelf met de lage voorzet en deze kans werd door Schalk wel benut. Tijd om te herstellen van de tegentreffer kon NEC niet, want drie minuten nadat de 1-1 op het scorebord was verschenen, zorgde Bayram voor een Bredase voorsprong. Met een hard schot vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied, liet hij de bal langs Babos in de rechterhoek verdwijnen.

NEC zette met veel lange ballen een slotoffensief in. Kansen voor Rens van Eijden en Platje volgden, maar beide zagen hun inzet worden gekeerd. Platje dacht zelfs al aan een doelpunt, nadat hij met een bekeken puntertje door de benen van Ten Rouwelaar de bal richting doel zag rollen, maar zijn inzet werd op de doellijn weggegleden door Donny Gorter. 

 
Doelpunten:

1-0 ‘2 Nuytinck; 1-1 ’64 Schalk; 1-2 ’67 Bayram 
Kaarten:
Geel: Bayram; Schalk; Janse (NAC); Nuytinck (NEC)

Opstelling NEC: Babos, Will, V. Eijden, Nuytinck, Amieux, Foor (’83 Grootfaam), Vadocz, Koolwijk, George (’70 Zeefuik), Platje, Schone (’70 Nijland).
Opstelling NAC: Ten Rouwelaar, Gudelj, Koenders (’64 Janse), Botteghin, Schilders, Gilissen (’85 Buijs), Luijckx, Gorter, Bayram, Lurling ,Schalk (’72 Bonevacia).
Scheidsrechter: R. Bossen
Assistenten: J. Schiphorst en W. Rutgers.
Toeschouwers: 12000
Voor foto’s van o.a. het afscheid van Cillessen klik hier.