NEC is er vrijdagavond niet in geslaagd om punten te pakken tegen FC Utrecht. De Domstedelingen waren voornamelijk de eerste helft te sterk maar wisten na de rust pas te scoren. Douvikas zorgde voor de winnende in de Galgenwaard (1-0).

De thuisploeg begon, na een mooie vuurwerkshow, sterk in eigen huis. De Utrechters waren de gehele eerste helft de bovenliggende partij maar wisten dit niet door te drukken in de score. Tasos Douvikas had de bal echt bijna in het net liggen, ware het niet dat Mattijs Branderhorst deze nog net wist te keren. De keeper liet eens te meer zien dit seizoen in fantastische vorm te steken. Ook Quinten Timber en Djevencio van der Kust waren dichtbij de openingstreffer. Eerstgenoemde speelde een dijk van een eerste helft en was vaak onhoudbaar voor de Nijmegenaren.

Kort voor de rust kwam NEC iets meer uit de schulp. De bal ging beter van voet naar voet en zo kwam het voor het eerst in het duel tot een fatsoenlijk schot op doel. Mikkel Duelund wist dit kansje echter niet om te zetten in een onverdiende voorsprong voor zijn ploeg, waardoor beide teams met een gelijke stand de kleedkamer opzochten.

Het tweede bedrijf

Na de rust zat NEC wel iets beter in de wedstrijd, maar Utrecht bleef de baas. De echte grote kansen bleven echter uit. Bij NEC kwam die grote kans nu juist wel. Na een hoekschop kwam de bal op links bij Jonathan Okita. Die glipte langs de verdediger en schoot met links maar net voorlangs. De rest van de tweede helft golfde het spel redelijk op en neer. Beide teams waren erg slordig en dit versterkte dit wedstrijdbeeld alleen maar meer.

Ondanks dat was de sfeer in de Galgenwaard fantastisch. Het uitvak, met 1200(!) man, liet vaak van zich horen en ook de thuissupporters hadden er zin in. Tot ongenoegen van de meegereisde NEC’ers was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. De Domstedelingen mochten een hoekschop nemen en na een scrimmage viel de bal voor de voeten van Tasos Douvikas. De Griekse spits kon de bal zo binnen glijden nadat Branderhorst nog een goede reflex in huis had.

Voor Ibrahim Cissoko werd het hoe dan ook een avond om nooit meer te vergeten. De jongeling zat voor het eerst bij de selectie en mocht zo’n tien minuten voor tijd ook nog eens invallen. Helaas kon hij het tij niet meer keren en bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Wedstrijdverloop:
14′ Geel, Mikkel Duelund
50′ Geel, Jordy Bruijn
73′ Geel, Dirk Proper
77′ 0-1, Tasos Douvikas

Opstelling FC Utrecht: Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen, Djevencio van der Kust; Quinten Timber (83′ Timber van Overeem) , Rocco Robert Shein (59′ Django Warmerdam), Adam Maher; Othmane Boussaid (59′ Pontus Almqvist), Tasos Douvikas (83′ Moussa Sylla), Simon Gustafson.

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Rodrigo Guth, Ivan Marquez, Calvin Verdonk; Lasse Schöne, Jordy Bruijn (65′ Dirk Proper), Mikkel Duelund (65′ Javier Vet); Elayis Tavsan, Jonathan Okita, Souffian El Karouani (83′ Ibrahim Cissoko).

Foto: Orange Pictures