Jeffrey Sarpong en Jeroen Heubach hebben hun eerste minuten als NEC’er gemaakt. Beiden speelden zaterdag tijdens het trainingskamp van de Nijmegenaren in Zuid-Spanje een helftje mee in de verloren oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo: 0-1.
Sarpong begon als linksbuiten in het basisteam. Heubach, die zaterdagochtend aankwam in hotel Estepona Palace, speelde de tweede helft als linksachter. De 35-jarige huurling van FC Twente hield het de hele tweede helft vol, ook al was hij eerder op de dag in alle vroegte opgestaan voor zijn vlucht naar Malaga. “Mooi dat ik meteen al wat speelminuten heb gekregen. Met de vermoeidheid viel het gelukkig reuze mee, het ging wel aardig”, zei de Enschedeër na afloop.
Heubach maakte een solide indruk. De andere nieuwkomer, Ajax-huurling Sarpong, gaf als linksbuiten in de eerste helft meteen zijn visitekaartje af. Binnen vijf minuten was hij zijn directe tegenstander al drie keer te slim af, met een mooie passeeractie.

NEC begon de wedstrijd met de basisformatie, Heracles speelde in de tweede helft juist met het sterkste team. NEC kreeg voor de rust via Ramon Zomer, Lorenzo Davids en twee schoten van John Goossens aardige kansen, maar ook Heracles dook een paar gevaarlijk voor doelman Gábor Babos op. Met name Andrzej Ornoch dichtbij de openingsgoal, met een kopbal na een halfuur.
De tweede helft speelden beide teams met compleet andere ploegen. Ditmaal had Heracles-trainer Gertjan Verbeek zijn sterkste formatie opgesteld. Tien minuten na de rust zette de Braziliaan Everton de Almeloërs op voorsprong. Hij kreeg de bal in de zestien na een kluts en passeerde NEC-keeper Rein Baart: 0-1.
NEC kwam verder nauwelijks nog in de problemen, maar kon zelf ook weinig afdwingen. Via Youssef El-Akchaoui kreeg de Nijmeegse ploeg vlak voor tijd nog een vrije trap op kansrijke positie, maar zijn inzet ging over.

Trainer Wiljan Vloet had El-Akchaoui inderdaad als linksachter gepasseerd. Op zijn plek stond voor de rust Bram Nuytinck en na de rust dus Heubach. El-Akchaoui stond in de tweede helft aanvankelijk als controlerende middenvelder geposteerd, maar halverwege schoof hij naar de rechtsbackpositie toen Mitchell Burgzorg geblesseerd uitviel.

Karakteristieken:
NEC – Heracles Almelo 0-1 (0-0)
55. Everton 0-1.
Opstelling NEC eerste helft: Babos; Wellenberg, Van Eijden, Zomer, Nuytinck; Sibum, Goossens, David; Fejzullahu, Vleminckx, Sarpong.
Opstelling NEC tweede helft: Baart; Burgzorg (71. Wieser), Pothuizen, Brock, Heubach; Kivuvu, El-Akchaoui, Radomski; Worm, Ten Voorde, Ntibazonkiza.

Foto’s Pro Shots. Klik hier voor meer.
Verslag: De Gelderlander