NEC heeft zondagmiddag met 4-1 verloren van Ajax. De Nijmegenaren waren niet bij machte om het de Amsterdammers echt lastig te maken, die moesten winnen om hoop op de titel te houden. FC Twente won echter in Breda, waardoor de Tukkers de nieuwe kampioen van de Eredivisie zijn.
Wiljan Vloet had van te voren al aangegeven dat het eerste kwartier belangrijk werd voor zijn ploeg. Als ze die goed doorkwamen, dan hadden de Nijmegenaren eventueel een kans tegen de Amsterdammers. Helaas voor Vloet kwam het nooit zo ver. Suarez maakte nog binnen het kwartier de 1-0. Na dom balverlies van Saidi Ntibazonkiza kon Demy de Zeeuw vanaf de middenlijn oprukken en vond op rand zestien Suarez, die met een bekeken boogbal Gabor Babos kansloos liet.
Nog voor rust zorgde De Zeeuw en Marko Pantelic er voor dat NEC niet op een overwinning hoefde te hopen. Dat NEC bij rust nog maar tegen een 3-0 achterstand aankeek had het vooral aan diezelfde Babos te danken. Met stijlvolle reddingen pareerde hij schoten van Suarez, Pantelic, De Zeeuw en Urby Emanuelson. Na rust moest Rein Baart de Hongaar vervangen, die met een rugblessure in de kleedkamer achterbleef. De naar Canada vertrekkende reservedoelman had minder te doen dan zijn collega, gezien de Ajacieden het voor gezien hielden. FC Twente was al op 2-0 gekomen en het kampioenschap was dus definitief verkeken.
Na rust waren er nog een paar hoogtepunten te beleven in de Goffert. Lasse Schöne en Mark Otten maakten beide hun entree en Patrick Pothuizen werd alleen recordhouder na zijn 84e gele kaart. Qua doelpunten bracht Suarez, op aangeven van Emanuelson, zijn seizoenstotaal op 35 treffers. Ntibazonkiza verzachtte met een doelpunt vlak voor het einde van de wedstrijd nog enigszins de pijn voor de Nijmegenaren, die het seizoen in mineur, op een dertiende plaats, zagen eindigen.
Zie hier de sfeerfoto’s.