PSV heeft in Nijmegen een zwaarbevochten overwinning geboekt op NEC. De Eindhovenaren maakten pas na rust het verschil.
De eerste helft was ronduit vervelend. Op het veld gebeurde niet veel. Het tempo lag laag en het aantal mooie combinaties was op de vingers van een hand te tellen. Het enige hoogtepunt was de treffer van NEC’er John Goossens.

De middenvelder kwam na een halfuur spelen in de ploeg voor Leroy George en drukte niet veel later zijn stempel op het duel. Goossens drukte met zijn linkerschoen een vrije trap vanaf een meter of 25 af en zag de bal in de linkerbovenhoek achter de verbouwereerde doelman Andrea Isaksson belanden: 1-0.
In de tweede helft was een compleet ander PSV te zien. De ploeg van trainer Fred Rutten schoot uit de startblokken. Gesteund door de entree van Wilfred Bouma en Danny Koevermans was het al na een minuut spelen raak: Koevermans werkte van dichtbij binnen: 1-1.
De ban was gebroken. NEC kwam minder en minder in het spel voor en de jonge doelman Jasper Cillessen had de handen vol aan het spervuur van schoten van de bezoekers.Een kwartier na rust zorgde Ibrahim Afellay met een droge schuiver voor de voorsprong van PSV.

De derde Eindhovense treffer viel rond minuut zeventig: Ola Toivonen kopte een prima voorzet van Atiba Hutchinson tegendraads binnen: 3-1.
Met de overwinning komt PSV op gelijke hoogte met Ajax, dat eveneens dertien punten vergaarde uit de vijf gespeelde duels. NEC blijft steken op zeven punten.
Bron: www.vi.nl