NEC heeft vrijdagavond met 3-0 verloren van Ajax. De Nijmegenaren waren zeker niet de onderliggende partij in Amsterdam, maar gingen slordig om met de kansen die zij kregen. De Amsterdammer speelden zeer matig, maar wisten wel driemaal te scoren.
Na zware wedstrijden tegen NAC, FC Groningen en FC Twente stond vrijdagavond Ajax op het programma. De ploeg uit Nijmegen was de eerste helft gewaagd aan Ajax, maar creëerde te weinig kansen om de Amsterdammers echt te verontrusten. De ploeg van Martin Jol wist zelf ook nauwelijks kansen te creëren en speelden vooral slordig. In het saaie duel leek een doelpunt er dan voor rust ook niet meer in te zitten, maar na een corner van Demy de Zeeuw in blessuretijd kon Suarez geheel vrijstaand toch de 1-0 binnenschieten.
De tweede helft begon goed voor NEC en de ploeg kreeg verschillende kansen op de gelijkmaker. Er werd echter zeer slordig met de kansen omgegaan, waardoor het wachten was op de 2-0 uit een tegenstoot van Ajax. Uiteindelijk was het dan ook Ajax dat scoorde via Siem de Jong de voorsprong verdubbelde.  Het werd wat geflatteerd zelfs 3-0, na een knap schot van Mitchell Donald op aangeven van Suarez.
NEC blijft door de nederlaag op de voorlaatste plaats staan en heeft in vier wedstrijden nu al twaalf doelpunten tegen.