NEC heeft zaterdagavond tegen Roda JC zijn vierde wedstrijd op rij verloren. De Limburgers hoefden niet goed te voetballen om met een overwinning op zak terug naar huis te rijden en hadden maar twee goede kansen nodig. Willem Janssen schoot de eerste helft de 1-0 binnen en Mads Junker verdubbelde de voorsprong in de tweede helft; 2-0.
Er viel weinig te genieten in De Goffert de eerste helft. NEC wilde wel, maar was niet bij machte om het Roda JC echt lastig te maken en leed vaak onnodig balverlies. Ondanks dat het spel van de Kerkraders niet veel beter was, pakten zij wel de voorsprong via Willem Janssen. De Kerkrader werd vrijgelaten door de verdediging van NEC en kon de bal vrijstaand voor Gabor Babos binnenschieten. NEC kreeg na de 0-1 ook nog grote kansen, maar Ramon Zomer en Saïdi Ntibazonkiza faalden beide alleen voor de keeper. Zomer deed dat door de bal vanaf vijf meter op de lat te schieten; Saïdi had een slap rolletje recht op keeper Przemyslaw Tyton.
De tweede helft was een kopie van de eerste. NEC probeerde het spel te maken, kreeg aardige kansen, maar wist niet tot scoren te komen. Roda JC wachtte rustig af en bij de eerste goede aanval was het meteen weer raak. Junker werd diep gestuurd, kon vrij op Babos aflopen en schoot de bal langs de Hongaar in het doel. Dat was ook meteen de eindstand.
NEC verloor niet alleen drie punten, maar zag ook Niels Wellenberg worden afgevoerd na een grove charge van Anouar Hadouir, die met rood het veld moest verlaten. De laatste berichten wijzen erop dat de rechtsback niets gebroken heeft, maar dat wordt gevreesd voor een blessure aan zijn enkelbanden.
Score: Janssen ’13 0-1; Junker ’66 0-2
Gele kaarten: Vleminckx ’46 (NEC); De Jong ’76, (Roda JC)
Rood: Hadouir ’90
Opstelling NEC: Babos, Davids, Pothuizen, Zomer, Wellenberg (’91 Fejzullahu), Sibum, Radomski, Sarpong, Ntibazonkiza (’76 Goossens), Vleminckx, Brugzorg (’46 Worm)
Scheidsrechter: B. Kuipers
Toeschouwers: 12.350
Zie hier de foto’s.