John Goossens speelt nog maximaal zeventien competitiewedstrijden voor NEC. De 23-jarige middenvelder is in het bezit van een aflopend contract en zal aan het einde van dit seizoen definitief de overstap maken naar Feyenoord, dat al langer aan de linkspoot werd gelinkt.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord is verheugd met het aantrekken van de transfervrije Goossens, die een verbintenis voor vier jaargangen zal signeren in De Kuip. ‘We hebben op dit moment niet zoveel linksbenige spelers’, vertelt Van Geel maandag op het digitale thuis van de Rotterdamse club.
‘John kan bovendien op verschillende posities uit de voeten. Hij is nog een jonge speler, maar heeft al de nodige ervaring in de eredivisie. Hij is bovendien een type dat past bij Feyenoord. John heeft als extra een fantastische trap, die een wapen kan zijn bij vrije trappen en hoekschoppen. We zijn heel blij dat hij voor Feyenoord heeft gekozen’, aldus de beleidsbepaler.
Goossens staat sinds 2009 op de loonlijst bij NEC en werkte sindsdien 66 duels af in de Eredivisie namens de Nijmegenaren. Daarin was de creatieveling, die afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax, dertien maal trefzeker.