NEC heeft zondagmiddag verloren van FC Utrecht in de strijd om de negende plaats. Het matige duel werd met 4-0 verloren, ingeluid door een tweede gele kaart voor Mark Otten en de bijbehorende penalty die benut werd door Ricky van Wolfswinkel.

De wedstrijd ontbrandde na twintig minuten toen NEC’er Mark Otten met rood van het veld moest. Binnen drie minuten pakte hij twee prenten door Frank Demouge aan te pakken. Bij de tweede overtreding tikte hij de spits van Utrecht licht aan in het strafschopgebied waarna de bal op de stip ging. Topscorer Ricky van Wolfswinkel miste niet.

Utrecht had voor rust de score kunnen uitbreiden, maar Gianluca Nijholt en Edouard Duplan misten overtuiging in hun acties. Ook in de tweede helft volgden er weinig doelpogingen. NEC bleef knap overeind en hoefde lange tijd niets van Utrecht te vrezen. De beste kans was voor Van Wolfswinkel. Zijn boogballetje ging net langs het doel van NEC-doelman Jasper Cilissen.
Utrecht zorgde in de laatste minuten toch nog voor een slotakkoord. Vijf minuten voor het einde schoot Duplan in de rebound de bevrijdende 2-0 binnen, nadat eerst Jan Wuytens uithaalde op de goal van NEC. Mihai Nesu maakte daarna gelijk de 3-0 door in de korte hoek de bal in het dak van het doel te jagen. In de slotminuut mocht ook Demouge nog scoren.
Voor foto’s klik hier.

Verslag: Novum