NEC is tot medio 2016 verzekerd van de diensten van Rens van Eijden en Pavel Cmovs. Beide verdedigers verlengden woensdag hun in 2013 aflopende contract met drie seizoenen. Mocht de begeerde Bram Nuytinck de Eredivisionist deze zomer verlaten, dan ligt het in de lijn der verwachtingen dat Van Eijden en Cmovs in de volgende jaargang het centrum van de Nijmeegse defensie zullen vormen.

Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC, ligt het nieuws toe op de officiële website van de club: "We zijn heel enthousiast dat Rens van Eijden en Pavel Cmovs hun contracten bij ons hebben verlengd. Beiden zijn talentvolle verdedigers, die zich steeds verder ontwikkelen. Dit gaan we samen de komende jaren zeker verder uitbouwen.  We zijn heel tevreden dat we ze voor NEC kunnen behouden”, aldus de beleidsbepaler.

Van Eijden vertegenwoordigt sinds 2009 de clubkleuren van de nummer acht van de Nederlandse competitie. De 23-jarige mandekker kwam toentertijd over van PSV en heeft zich sterk ontwikkeld. Van Eijden was het afgelopen seizoen een zekerheidje onder hoofdtrainer Alex Pastoor en werd zelfs verkozen tot Speler van het Jaar bij NEC.

Cmovs, die in juni 22 wordt, kreeg in 2010 een contract aangeboden in de Keizerstad, na een proefperiode. De robuuste achterhoedespeler is afkomstig uit de jeugdopleiding van Slavia Praag, maar maakte zijn debuut nooit in de hoofdmacht van die club. NEC stalde Cmovs in zijn eerste voetbaljaar bij eerstedivisionist BV Veendam, waarna de rechtspoot afgelopen seizoen aansloot bij de selectie van Pastoor. Ondanks de hevige concurrentie van onder andere Nuytinck en Van Eijden, kwam hij toch nog tot 23 competitieoptredens.