NEC heeft het contract van Niek Hoogveld opengebroken en met één jaar verlengt. De verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, ligt nu vast tot 2020.

Remco Oversier licht de contractverlening toe. “Niek heeft een positieve ontwikkeling doorgemaakt in zowel alle trainingen als de wedstrijden die hij af heeft gewerkt bij onder 19, Jong NEC en het eerste elftal. Met het verlengen van zijn contract krijgt hij de tijd en rust en het vertrouwen om zich verder te ontwikkelen op een vaste positie en kan hij zich volledig focussen op wat noodzakelijk is om zich te ontwikkelen tot een volwaardige eerste elftal speler van NEC", vertelt de technisch directeur op de clubwebsite.

De 18-jarige Hoogveld kwam in het verleden uit voor diverse nationale jeugdelftallen en reisde deze winterstop mee op trainingskamp naar Estepona. Onder Peter Hyballa zat hij tijdens de openingswedstrijd van het seizoen tegen PEC Zwolle op de bank. Daar bleef het voorlopig ook bij: Hoogveld maakte sindsdien geen deel uit van de wedstrijdselectie.